Emeklilere Müjde! İkramiye İçin Son Adım

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

TBMM Genel Kurulu, Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı’nı öncelikli gündemine alarak, bu hafta tasarıyı yasalaştırmak amacıyla mesai yapacak. Tasarının yasalaşmasıyla, memurlara, geçmişe dönük, 30 senenin üzerindeki hizmet zamanı amacıyla de emekli ikramiyesi ödenecek.

Tasarı ayrıca, Türkiye İş Kurumuna, vatan içerisinde ya da uluslararası düzeyde kurum ve kuruluşlara eğitim ve danışmanlık hizmeti verebilmesine de imkân sağlıyor.

Tasarıyla, mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu 31 Aralık 2016 tarihine kadar ertelenmesi ve bu zamanın Bakanlar Kurulunca bir yıla kadar uzatılabilmesi öngörülüyor.

TSK PERSONEL KANUNU TASARISI DA GÜNDEMDE

Genel Kurul, bunun ardından, başka bir mühim planlama tespit edilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Tasarı’yı yasalaştırmayı planlıyor.

Tasarıya göre, genel kolluk kuvvetlerinin imkân ve kabiliyetlerini aşan hallerde terörle mücadele amacıyla lüzumlu olması ya da terör eylemlerinin kamu düzenini ciddi biçimde bozması halinde, İçişleri Bakanlığının öneriyi ve Bakanlar Kurulu kararıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri görevlendirilebilecek.

emeklilere-mujde-ikramiye-icin-son-adim-atiliyor_x_8541916_9217_z7[1]

GÜNEVLİK KUVVETLERİ, BİRLİK KOMUTANININ KARARIYLA KONUT VEYA İŞ YERİNE GİREBİLECEK

İcra edilen operasyonlarda, gecikmesinde sakınca tespit edilen hallerde, emniyet kuvvetlerinin elinden kaçmakta tespit edilen bireylerin izlenirken girdikleri konuta, iş yerine ya da kamuya açık olmayan kapalı alanlarla bunların eklentilerine can ya da mal güvenliğinin sağlanması ya da bireyin yakalanması amacına münhasır olmak üzere, yetki sahibi birlik komutanının yazılı emriyle girilebilecek. Birlik komutanının kararı 24 saat içerisinde hakim onayına sunulacak.

SORUŞTURMA İZNİ

Görevin ifası esnasında işlendiği iddia olunan suçlardan ötürü adli yargının görevine girdiğinden bahisle asker şahıslar ile ilgili tahkîkat yapılması, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları amacıyla başbakanın, başka personel amacıyla Milli Savunma Bakanının, Jandarma Genel Komutanı ve Sahil Emniyet Komutanı ile bu komutanlıklardaki başka personel amacıyla İçişleri Bakanının iznine tabi olacak.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR