1915 Çanakkale Köprüsü Arazi Fiyatlarını Uçurdu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

18 Mart 2017’de temelinin atılması plan edilen “1915 Çanakkale Köprüsü”, Lapseki’de arazi fiyatlarını yükseltti.

Çanakkale Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Dara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölümde köprü uygulanacağının konuşulmaya başlanmasından bu yana emlak fiyatlarında artış yaşandığını ifade etti.

5 BİN LİRALIK YER 50 BİN LİRA OLDU

Özellikle ilçe dışından gelen bir çok bireyin yatırım amacıyla arazi aldığını izah eden Dara, “Özellikle dışarıdan gelen yatırımcılar burada büyük paralar harcadılar. Son 2 senedir esasen köprü uygulanacağı söyleniyordu. Lapseki’den çok yer satıldı. Halen de satılmaya devam ediyor. Daha evvel 5 bin lira bulunan bir tarla mesela 50 bin liraya satıldı. En az 10 kat arttı fiyatlar diyebilirim. Köprü işi arazi sahiplerine yaradı.” diye konuştu.

Dara, buraya oldukça çok İstanbul’dan yoğun bir ilgi olduğuna işaret ederek, “İnsanlar oldukça çok yatırım hedefli yer bakıyor. Tabi orada şimdilik imar yok. Ama köprü gerçekleştirdikten sonra bir plan yapılırsa yapılaşma yaşanır. Ama ben bu hareketliliğin Çanakkale’ye bir katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Lapseki’ye katkı sağlar. Çünkü köprüden geçenler transit geçiş yapacak. Tabi ne olur, ne gider belli olmaz. Bunu şuandan ön görü etmek zor, bekleyip göreceğiz.” dedi.

“YATIRIMCILARA DESTEĞE HAZIRIZ”

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ise ilçenin tümünde her alanda bir hareketlenme olduğunu söyledi.

2017-de-yapimina-baslanacak-kopru-arazi_x_8607297_5422_z2[1]

Köprü müjdesinin kendileri amacıyla bir bayram olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın Çanakkale 1915 köprüsüyle alakalı açıklamalarından sonra aslında bugüne kadar gelen taleplerden oldukça çok talep gelmeye başladı. Köprünün net olarak uygulanacağı yönündeki açıklamanın sonrasında yatırımcılar resmen buraya akın etti. Bugüne kadar bölgemize yatırım uygulamak isteyen çoksı vatandaşımız vardı. Bu her gün artıyor. Buna istinaden de arazi fiyatlarında artış oldu. Biz Lapseki Belediyesi olarak ilçemize yatırım uygulamak isteyenlere kapımız sonuna kadar açık. Belediye olarak yatırımcılara her türlü desteği vereceğiz.”

EMLAKÇILIK KURSUNA DA İLGİ ARTTI

Lapseki Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Akman, bir süredir emlak danışmanlığı kursu düzenlediklerini söyledi.

Yıllardır bölümde boğaz köprüsü uygulanacağı söylentilerinin bulunduğunu fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının sonrasında bunun netlik kazandığını ifade eden Akman, kursa ilgide de bu sayede artış yaşandığını anlattı.

Kursu başarı ile tamamlayanlara “emlak danışmanlığı sertifikası” verdiklerini bildiren Akman, “Bizden belge alan kursiyer adedi 600’ü geçti. Kursiyerlerimizin genellikle çoksı belgeleri alır almaz iş yerlerini açtılar. Emlak danışmanlığı kursuna bulunan bu yoğun ilgi Lapseki-Gelibolu arası yapılacak asma köprüden kaynaklandı. İlçemizde arsa, arazi ve konut fiyatları da arttı” olarak konuştu.

“HERKES LAPSEKİ’YE GELİYOR”

İlçede emlakçılık yapan Mustafa Başer ise köprü konusunun gündeme gelmesi ile büyük firmaların Lapseki’ye gelerek yer almaya başladığını dile getirdi.

Köprünün yapılmasıyla Çanakkale’nin çapında bir hareketlenme yaşanacağına işaret eden Başer, “Köprünün temelinin atılmasıyla burada işler hızlanır. Örneğin oldukça evvel arazi alanlar değer kazanınca yine satarlar diye düşünüyorum. Köprü, şimdilik kurulmadan Lapseki’ye bir hareket getirdi. Köprü uygulanacağı açıklandıktan sonra birtakım noktalarda arazi fiyatları 10 kata kadar artış gözler önüne serdi ve dönümü 50 bin liradan bahsediliyor.” ifadelerini kullandı.

Emlakçı Orhan Kaya da halk eğitim merkezinden aldığı sertifikayla iş yeri açtığını anlattı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR