Usulsüz Dinleme’de 8 kişi halen firari

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Cumhuriyet Savcısı Alpaslan Karabay’ın yürüttüğü soruşturmada, 11 Mayıs’ta, 16 ilde 34 şahıs ile ilgili yakalama kararı çıkarılmış, bunlardan 25’i gözaltına alınmıştı.

Adıyaman, Antalya, Bayburt, Mersin, Edirne, Eskişehir, Gümüşhane, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kars, Siirt, Şanlıurfa, Tokat ve Van’ın da arasında varbulunduğu 16 ilde eş vakitli operasyon başlatılmıştı.

Operasyon kapsamında gözaltına kararı alınanlardan 17’sinin güven müdürü, 4’ünün güven amiri, 4’ünün başkomiser, 3’ünün komiser, 2’sinin komiser muavini ve 4’ünün ise polis memuru bulunduğu bildirilmişti.

Savcı Karabay, güventeki işlemlerinin sonrasında adliyeye sevk edilen 25 şahıstan 8 şüpheliyi adli denetim uygulanması isteğiyle, 17 şüpheliyi ise suç işlemek amacıyla teşkilat kurmak ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği suçlarından nöbetçi hakimliğe sevk etmişti.

Savcılık, serbest bırakılmalara itiraz etti!

Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, kuşkululardan 15’ini adli denetim uygulanması isteğiyle serbest bırakmış, 10’unu tutuklamıştı.

Savcılık, tutuklama isteğiyle hakimliğe sevk edilen 7 şüphelinin serbest bırakılmasına tutuklama koşullarının bulunduğu gerekçesiyle itirazda bulunmuştu.

Savcılığın isteği üstüne, firari halde tespit edilen eski Bitlis Güvenlik Müdürü Sadettin Akgüç, eski Ankara Güvenlik Müdürlüğü terörden mesul güven müdür muavini Lokman Kırcılı, eski İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe, eski İzmir Güvenlik Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı ile 4’üncü sınıf güven müdürü Emre Baykal ile ilgili yakalama kararı çıkarılmıştı.

Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği, oldukça evvel adli denetim şartıyla serbest bırakılan İstihbarat Daire Başkanlığında eski şube müdürleri Yunus Yazar ve Coşgun Çakar ile eski başkomiser Salih Keskinkılıç ile ilgili savcılığın itirazı üstüne tutuklama kararı vermişti.

Adli denetimle serbest bırakılan kuşkululardan eski Güvenlik Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, eski güven müdürleri Hüseyin Özbilgin ve Ayhan Falakalı’nın tutuklanma istekleri ise reddedilmişti.

Şüphelilerden Recep Güven, Timurtaş Kayacı, Tamer Bülent Demirel, Sadık Akpınarlı, Serkan Şahan, Mustafa Başer, Harun Dağlı, Erdal Argın, İbrahim Tuka ve Ali Arslantaş, suç işlemek hedefiyle teşkilatı kurmak ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği suçlarından tutuklanmıştı.

Hakkında yakalama kararı tespit edilen güven müdürü Ahmet Ümit Seçgin ile komiser muavini Murat Şentürk, adliyeye gelerek teslim olmuştu.

Hrant Dink cinayeti soruşturmasından Silivri Cezaevinde tutuklu tespit edilen eski İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek ile eski güven amiri Yılmaz Angın’ın cezaevinde bulunduğu belirtilmişti.

Soruşturma kapsamında 14 şahıs tutuklanmış, 8 şahıs firari, 10 şahıs adli denetim şartıyla serbest, 2 şahıs de güventeki işlemlerin sonrasında serbest bırakılmıştı.

Soruşturma

Şüpheliler, başta siyasiler olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı danışmanları, gazeteciler, hakimler ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 48 şahısyi, dosyalara değişik isimlerle dahil ederek dinlemekten suç işlemek amacıyla kurulan teşkilatı üye olma, belgede sahtecilik, şahsi bilgileri hukuka aykırı ele geçirme ve saklama, hususi hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal ile suçlanıyor.

Diğer Haberler

Ankara Tazminat Avukatı ile Sigorta Müzakereleri

Ankara Tazminat Avukatı sigorta şirketleri ile karşı karşıya kaldığı süreçte, pr...

Home Office İş İlanları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Teknolojinin gelişimiyle birlikte çalışma hayatında da köklü değişiklikler meyda...

Hürmüz Boğazında Kritik Kaza

ABD Ordusuna Ait Apache Saldırı Helikopteri Düştü Orta Doğu'da askeri ve siyasi...

Bebek İçin Kuzu Kemik Suyu Nasıl Yapılır?

Kuzu ilikli kemik suyu, bebeklerin bağışıklığını güçlendiren, sindirim sistemini...

İstanbul'da Üç İlçeye Özel Araçla Giriş Paralı Oluyor

İBB ve AB işbirliği ile hayata geçirilen "İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım...

2024 Resmi Tatil Takvimi Belli Oldu

2024 yılı resmi tatil takvimi açıklandı. Senenin ilk resmi tatili pazartesi günü...

Böcek Ailesinin Ölümünde Otopsi Raporu Gerçeği Ortaya Koydu

Adli Tıp Kurumu Fosfin Gazını İşaret Etti İstanbul Fatih’te tatil için konaklad...

Part Time İş İlanları İçin Öneriler

Günümüzde iş arayanların karşısına çıkan en önemli fırsatlardan biri Part Time i...

Silivri iş ilanları isverenden.com

İstanbul’da yaşam hiç de kolay değil. Özellikle İstanbul’da çalışmıyorsak geçimi...

Mera Kullanımı ve Otlatma Takvimi Tartışma Yarattı

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Kars Açıklaması Kars’ın Ani köyünde bir üreticini...

Bedelli Askerlik Ücreti Belli Oldu

2023 yılının ilk çeyreğinde 104 bin TL olarak belirlenen bedelli askerlik ücreti...

Sakine Teyzenin Evi Görenleri Şaşkına Çeviriyor

Isparta'nın Sav beldesinde yaşayan 75 yaşındaki Sakine Akkul'un evini görenler g...

Polis Memurunun Şehit Olduğu Kazada Sürücü Alkollü Çıktı

Diyarbakır'da dün polis memuru Kemal Güleç'in şehit olduğu kazada, yan yoldan hı...

AFAD: İstanbul Depremi Sonrası 291 Artçı Sarsıntı

Marmara Denizi açıklarında 23 Nisan 2025’te saat 12.49’da meydana gelen 6.2 büyü...

Altın Baget Yüzük

Altın baget yüzük, son yıllarda zarafetin ve modernliğin simgesi olarak mücevher...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR