Galatasaray Borçlar İçin Kampanya Başlatıyor

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, “55 milyon Euro’luk zararı UEFA’dan mektup gelmeden 26 milyona çekmişiz. 10 milyon Euro gibi bir gereklilik bulunduğu amacıyla aksiyon planı hazırladık. 8 Şubat’ta bir lansmanla bu kampanyayı başlatıyoruz. Taraftarlara, camiaya ve Türkiye’ye yönelik bir kampanya olacak” dedi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, NTV’de yayınlanan “10’da Ekonomi” isimli programda sarı-kırmızıların UEFA yönünden 1+1 yıl Avrupa’dan men cezası alma tehlikesi, takımın ekonomik problemleri ve çözümü amacıyla gerçekleştirdikleri projeler ile alakalı açıklamalarda bulundu.

“GALATASARAY’A İKİ YIL İZLEME SÜRESİ VERİLDİ AMA SÜRE DOLMADAN TEPEMİZE ÇÖKTÜLER”

Galatasaray’ın, Finansal Fair Play kapsamında UEFA yönünden 1+1 yıl Avrupa’dan menle cezalandırılması tehlikesi ile alakalı konuşan Dursun Özbek, şunları söyledi:

“UEFA, Galatasaray’ın 2015-2016 sezonunda Finansal Fair Play’e uymadığından ötürü değil önceki yıllarla alakalı bir karar verdi. UEFA bize ‘2009’da koyduğumuz regülasyonlara aykırı olarak 2012-2013 sezonunda 38 milyon, 2013-2014’te 70 milyon, 2014-2015’te ise 55 milyon Euro etmişsiniz. Zarar limitiniz 30 milyon Euro’ dedi. Hem de kulübe ‘Ben seni esasen 2014’te uyarı ettim. Bu yüksek borçlanmayı gördüğüm amacıyla bundan sonra seni izleyeceğim’ uyarıında bulunmuş. O günkü idare ise ‘Ben sporculara 90 milyon Euro’dan çok ödemeyeceğim’ diye taahhütte bulunmuş. Ancak 95 milyon Euro ödenince UEFA bunu belirleme etmiş. Hem de ’19 milyon Euro’dan çok aktarma yapmayacağım’ denilmiş ama 27 milyon Euro’luk aktarma yapılmış. Bunun üstüne de Galatasaray’a 2 yıl izleme zamanı verilmiş. Ancak bu vakit dolmadan UEFA tepemize çöktü. ‘Zararda azalma var ama bizim rakamlarımıza uymuyorsun’ dediler. Normalde izleme zamanı 2016’da bitiyor ama bitime 9-10 ay kala ‘Siz bunu düzeltemezsiniz’ diye tepemize çöktüler. Bizden, bu zararın açıklanmasını istediler. Biz de zararı açıkladık ve gerekçelerini söyledik. Savcılık makamı gibi düşünün, üst heyete rapor verdiler. Yüksek zarar ve akde aykırılık üstünde duruyorlar. Bu uyuşma yapılırken belki oldukça dikkatli olunması gerekirdi. Galatasaray 350-400 milyon Euro hacmi bulunan büyük bir şirket. Başka kulüplere 4-5 yıl izleme zamanı veriliyor. Bize restorasyon amacıyla iki yıl vakit verildi ama vakit bitmeden tepemize çöktüler.”

galatasaray-i-kurtaracak-plan-ortaya-cikiyor_x_8128312_813_z1[1]

“DUYGUN YARSUVAT DÖNEMİNDE BU ZARARIN TESPİTİNİ YAPTIK”

UEFA’nın Galatasaray’a turnuvalardan 1+1 yıl men ceza vermek istediğini altını çizen Özbek, “2015-2016 sezonunda zararın 10 milyon Euro’ya inmesi ilk şarttı. ‘2016-2017 sezonu sonucunda da 10 milyon Euro zararla kapatırsanız ikinci yılki cezayı kaldırırız’ diye üst heyete öneri ediyorlar. 23 Şubat’ta duruşmamız var. Savunmamızı yapacağız. Zararı 10 milyon Euro’ya indirmek yalnızca UEFA mektup gönderdiği amacıyla değil. Zaten hedefimiz bu rakamlara inmek. Yüksek civarda zararla sürdürebilirlik söz hususu değil. Benim başkan olmamın altındaki en büyük neden bu. Ben bu gidişatı görüyordum. Duygun Yarsuvat döneminde bu zararın belirlemeini yaptık. 70 milyon Euro’luk zararı 6 ayda 55 milyona, şimdi de 26 milyona düşürdük. UEFA’nın mektubu olmasaydı da bu tür bir ekonomik siyaset izleyecektik” olarak konuştu.

“8 ŞUBAT’TA KAMPANYA BAŞLATIYORUZ”

2015-2016 sezonu amacıyla 26 milyon Euro zararda olduklarını bildiren Dursun Özbek, “55 milyon Euro’luk zararı UEFA’dan mektup gelmeden 26 milyona çekmişiz. 10 milyon Euro gibi bir gereklilik bulunduğu amacıyla aksiyon planı hazırladık. 8 Şubat’ta bir lansmanla bu kampanyayı başlatıyoruz. Taraftarlara, camiaya ve Türkiye’ye yönelik bir kampanya olacak. Bu problem yalnızca Galatasaray’ın değil Türkiye problemu. Örnek bir kampanya olacak. Yüksek civarda çalışanımız var; tensikat olacak. Sponsorlarımızla alakalı hareketlerimiz var. Detaylarını 8 Şubat’ta açıklayacağım. Yıllık zararı 10 milyon Euro’ya çekmek olası. Burada niyet önemli. Son 15 yıllık tarz Galatasaray’ı sürdürülebilir olmaktan çıkarıyor. Korkunç zararlar devam edemez. Yönetim olarak bu maksatla geldim esasen. Bunu yapmakta da kararlıyım. Gayrımenkul satışı düşünmüyoruz. Mali yapıyı düzeltmek amacıyla spor dışı faaliyetleri de döneme sokacağız” diye konuştu.

Diğer Haberler

İran - İsrail Savaşında Nükleer Tehdit Gölgesi

İran Tel Aviv ve Hayfa’ya Misilleme Yaptı İsrail’in 13 Haziran’da başlattığı ha...

Norveç'te Erling Haaland Depremi

Manchester City'nin yıldızı Erling Haaland, kasık sakatlığı nedeniyle ülkesi Nor...

Goldman Sachs'tan Müşterilerine Dikkat Çeken TL Raporu

ABD'nin önde gelen bankalarından Goldman Sachs, müşterilerine "Türkiye (Türk lir...

Acun'dan Mehmet Ali Erbil'e Çok Ağır Sözler

Mehmet Ali Erbil, geçtiğimiz günlerde Acun Ilıcalı'nın muhabirlikten nasıl bu ka...

Her An 5.5 ve Üzeri Deprem Olabilir

Jeoloji Mühendisi Aysun Aykan, Türkiye'de 24 şehir, 110 ilçe ve 500'ü aşkın maha...

Araç Muayenesinde Kredi Kartı Komisyonu Çilesi Bitiyor

Türkiye'de sayıları milyonları bulan araç sahiplerinin senelerdir en çok şikayet...

İran'dan Geniş Çaplı Casusluk Operasyonu

ABD ve İsrail Bağlantılı 30 Kişi Gözaltına Alındı 2026 yılında Orta Doğu’da art...

CHP Lideri Özgür Özel, İYİ Parti'ye Zeytin Dalı Uzattı

Yerel seçimlere müstakil girme kararı alan ve CHP ile ittifak yapmayacağını duyu...

Nuri Şahin, Fener'in Bel Kemiğini İstiyor

Nuri Şahin'in teknik direktörlüğünü yaptığı Borussia Dortmund, Fenerbahçe'de baş...

Türk Enerji Şirketi, Afrika Ülkesinin Elektriğini Kesti

Batı Afrika ülkesi Gine-Bissau'nun başkenti Bissau, Türk elektrik tedarik şirket...

Putin: Hamaney!in Öldürülmesi Uluslararası Hukuka Aykırı

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in ABD ve İsrail’in ortak saldırısında ha...

CHP Milletvekili Murat Çan'dan Şoförlere Ehliyet Affı Talebi

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, şoförlerin ehliyet affı talebi olduğunu belir...

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplandı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığınd...

Jasmine Dizisi, RTÜK Cezasının Ardından Kaldırılıyor

Jasmine Dizisinin Yayından Kaldırılacağı Tarih Belli Oldu Uzun süredir Türkiye'...

Galatasaray'dan Hakem Yasin Kol'a Sosyal Medya Tepkisi

Beşiktaş derbisinde hakem kararları gündemde: Sarı-kırmızılılar, avantaj kuralın...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR