AK Partili Çelik’ten Mansur Yavaş’a Sert Tepki

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

MYK toplantısının ardından konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, seçim sürecinde en büyük yalanı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın söylediğini belirtti. Çelik, “AK Parti’nin üç kere terörist başını bırakmaya teşebbüs ettiğini söyledi. Bu açık ara seçimin ilk yalanıydı. Terör örgütlerinin desteklerini siyasi alanda dillendiren siyasetçiler karşısında suskun kalanlar bu tip yalan ürettiler.” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından kameralar karşısına geçti. Muhalefeti sert sözlerle hedef alan AK Partili Ömer Çelik, seçim sürecinde en büyük yalanın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından söylendiğini belirtti.

“SEÇİM SÜRECİNİN AÇIK ARA YALANINI MANSUR YAVAŞ SÖYLEDİ”

Mansur Yavaş’ın, Ak Parti’nin terörist başı Abdullah Öcalan’ı serbest bırakacağı yalanını gündeme getirdiğini belirten Çelik, “Seçim sürecinin açık ara yalanı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından söylendi. Ak Parti’nin üç kere terörist başını bırakmaya teşebbüs ettiğini söyledi. Bu açık ara seçimin ilk yalanıydı. Terör örgütlerinin desteklerini siyasi alanda dillendiren siyasetçiler karşısında suskun kalanlar bu tip yalan ürettiler. Terörist başına imtiyaz verileceğini, özerklik ilan edileceği söylendi. Biz de sayın Kılıçdaroğlu’na ‘Birilerin size çıkıp terör örgütünün argümanlarını dillendirip, bu tür desteği reddediyorum, kırmızı çizgi çekin’ dedik. 14 Mayıs’a kadar Kılıçdaroğlu sessiz kaldı.” ifadelerini kullandı.

“BAŞTAN AŞAĞI YALAN”

Ömer Çelik şunları söyledi: “Şimdi burada acz içerisinde kalanlar. Bu tablo karşısında söyleyecek bir şey bulamayanlar çıktılar AK Parti üç kere terörist başını serbest bırakmak için kanun çıkarmaya çalıştı dediler. Baştan aşağı yalan. Bahsettiği kanun Kenan Evren, Turgut Özal zamanlarından beri milli güvenlik kuralları ile çıkarılmış bir kanun. Bu topluma kazandırmayla ilgili kanun. Bu kanunda örgütü deşifre eden herhangi suça bulaşmamış kişilere, örgütün dağılması için alan yaratmak üzere MGK karıyla 1985 yılında örgütün çözülmesini sağlamaya dönük yaklaşım geliştirilmiş.

“KANUN TERÖRİST BAŞINI KAPSAMIYOR”

Bu kanun esasında terörist başını, PKK terör örgütü yöneticilerini kapsamıyor. Bu açık ve net. Daha sonra bu süreli olduğu için çeşitli kereler güncellenmiş. Bizim iktidarımız döneminde de güncelleme yapılmış. Bu ne terörist başını kapsıyor ne de başka terör örgütü yöneticilerinin serbest bırakılmasına dönük yaklaşım var. Terörist başının yargılandığı ve ceza aldığı maddenin zaten bu kanuna girmesi mümkün değil.

“MİLLETTEN CEVABI ALINCA YALAN ÜRETMEYE ÇALIŞTILAR”

O ellerindeki belgede imzası olan iki isim bakanlar kurulu üyesi bile değil. Köşeye sıkışıldığı zaman, siyasi çelişkilerinin altında kaldıkları zaman nasıl bir iftira, yalan kampanyası içerisine girdiklerini gördük. Bunu yapmalarının sebebi aylarca beraber yürüdükleri siyasiler ‘Kılıçdaroğlu kazanırsa terörist başına imtiyaz vereceğiz’ dediğinde sustular, seyrettiler. 14 Mayıs’ta milletten cevabı alınca yalan üretmeye çalıştılar.”

Diğer Haberler

Beşiktaş'ın Yıldızı Muleka, Milli Takımdan Kovuldu

Beşiktaş'ta Başakşehir maçında galibiyeti getiren Jackson Muleka, Kongo Milli Ta...

Fatih Ürek'in Vefatının Ardından Ailesi Hakkında Şok İddialar

Sanatçı Fatih Ürek’in hayatını kaybetmesinin ardından ailesine yönelik ortaya at...

Sergen Yalçın’dan Beşiktaş Taraftarına Transfer Müjdesi

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Türkiye Kupası’nda 3-0 kazanılan Ankara...

ABD Bu Hamburgeri Konuşuyor!

ABD'nin Philadelphia şehrinde yeni açılan bir restoranda satılan 14 bin TL'lik h...

Sergen Yalçın'dan Fenerbahçe ve Galatasaray'a Olay Sözler

Spor yorumcusu Sergen Yalçın, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ve Galat...

Süper Hızlı Tren ile İstanbul-Ankara Arası 80 Dakikaya İnecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tre...

Fenerbahçe'de Sergen Yalçın Dönemi Yaşanabilir Mi?

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra takım çalıştırmayan Sergen Yalçın'ın adı son döne...

Fenerbahçe Ankara’ya Gizli İniş Yaptı

Taraftarlar Takımı Havalimanında Göremedi Gençlerbirliği Maçı Öncesi Kafile Kar...

CHP Listelerinde Mustafa Sarıgül Sürprizi

CHP Parti Meclisi milletvekili aday listelerini belirlemek üzere toplanırken, li...

Kapatma Kararı Gelin ve Damatları Kızdırdı

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bi...

Trump'ın İran Kararı Merak Konusu

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik askeri bir adım atıp atmayacağı ulus...

İlber Ortaylı'dan Öneri: "İstanbul'da Asgari Ücret Yasak Olmalıdır"

Kimi zaman yaptığı sürpriz çıkışlarla adından söz ettiren ünlü tarihçi Prof. Dr....

Riva'da Tansiyon Yükseldi, Başkan Hakemlerle Tartıştı

Son haftalara girdiğimiz Süper Lig'de tansiyon yükselmeye devam ediyor. MHK Başk...

Frankfurt, Arda Güler'i İstiyor

Sky Sports'un haberine göre, Eintracht Frankfurt, Arda Güler'i transfer listesin...

CHP Lideri Özgür Özel, İYİ Parti'ye Zeytin Dalı Uzattı

Yerel seçimlere müstakil girme kararı alan ve CHP ile ittifak yapmayacağını duyu...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR