AK Parti’ye En Çok Oyu Getiren İl

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

AK Parti’yi 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde en çok sevindiren ilçe, resmi olmayan neticelere göre yüzde 90,77 oy aldığı Sincik oldu.

Adıyaman’a 70 kilometre uzaklıktaki ilçedeki kayıtlı 11 bin 398 seçmenin 10 bin 95’i dün sandığa gitti. 81 oyun geçersiz sayıldığı seçimde, AK Parti 9 bin 84, HDP 513, MHP 107, Saadet Partisi 104, CHP 100 oy aldı.

AK Parti’ye ilçeler listelenmesinde en çok oy yüzde 90,77 ile Sincik’ten geldi. Türkiye rekoru kıran Sincik’i, Rize’nin Güneysu ve Malatya’nın Kale ilçesi takip etti.

AK Parti Sincik İlçe Başkanı Şevket Öksüz, yaptığı yazılı açıklamada, Sincik halkının üstüne düşen vazifiyeti yerine getirdiğini belirtti.

Desteklerinden ötürü Sinciklilere teşekkür eden Öksüz, “İlerleyen ve ilerleyen Türkiye’nin kaosa ve istikrarsızlığa düşmesini istek eden cenahlar bu seçimde de istediklerini bulamamışlardır. Yüce milletimiz bize yeni vazife ve sorumluluklar vermiştir. Verilen mesajları oldukça güzel ve gerçekçi algılayacağımıza bulunan inancım tamdır” ifadesini kullandı.

Yıllardır birinciliği kimseye kaptırmayan ilçenin, tekrar unvanına sahip çıktığını altını çizen Öksüz, Sincik’teki gelişmelerin bir vefa örneği olduğunu kaydetti.

– Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret etmişti

Sincik ilçesi 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ı yüzde 95,72 oyla en çok mutlu eden ilçe olmuştu. Erdoğan da 22 Mayıs’ta Sincik’i ziyaret etmişti.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR