“Avrupa’daki Vatandaşlarımız İstanbul’da Tedavi Olacak”

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Avrupa’da yaşayan Kovid-19 hastalarının Türkiye’de tedavi olmasına ilişkin “Şimdi de siz mi çıktınız?” çıkışına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yanıt geldi. Bakan Koca, “Üzerinde siyaset yaptığınız konu, Avrupa’da yaşayan 5 milyon insanımızdan Covid-19’a yakalananların İstanbul’da, bir acil durum hastanemizde tedavi olabilmeleri konusudur” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge ile ihtiyaç halinde Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye hasta kabul edilmesine dair görüşmelerde bulunmuştu. Görüşmenin ardından Kluge, sosyal medyadan paylaşımında bulanarak Bakan Koca’ya teşekkürlerini sunmuştu.

“ŞİMDİ DE SİZ Mİ ÇIKTINIZ?”

İYİ Parti Genel Bakanı Meral Akşener ise bu paylaşımı alıntılayarak “Sayın Erdoğan’ın ülkemizi sığınmacılar için bir hendeğe çevirmesi yetmedi, şimdi de siz mi çıktınız? Avrupa’nın Kovidli hastalarını kabul etmek ne demek? Milletimizi, sağlıkçılarımızı yeni varyantlarla karşılaşma riskine nasıl sokarsınız!” eleştirisinde bulundu.

Bakan Koca’dan Meral Akşener’in ‘Şimdi de siz mi çıktınız’ sözlerine tepki

BAKAN KOCA’DAN AKŞENER’E YANIT

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Akşener’in eleştirisine bizzat yanıt vererek konunun Avrupa’da yaşayan 5 milyon insanımızı kapsadığını söyledi.

Koca, paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Sn. Meral Akşener, Üzerinde siyaset yaptığınız konu, Avrupa’da yaşayan 5 milyon insanımızdan Covid-19’a yakalananların İstanbul’da, bir acil durum hastanemizde tedavi olabilmeleri konusudur. Alman Sağlık Bakanı yoğun bakım kapasitelerinin dolmaya başladığını açıkladı.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR