Aziz Yıldırım’a beraat kararı

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Genç Fenerbahçeliler doğrultutar grubunun lideri Sefa Kalya’ya “hakaret” ettiği iddiasıyla 2 sene 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

Anadolu 49. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Aziz Yıldırım ile doğrultu avukatları katıldı.

Yıldırım, 11 Mayıs 2014’te Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’ndaki şampiyonluk kutlamalarında konuşma yaptığı sırada bilmediği bir doğrultutar grubunun slogan atmaya başladığını söyledi.

Bunun, şampiyonluk amacıyla emek veren sporcular ve teknik adamlara yönelik protesto oluğunu düşünerek ikazda varolduğunu ifade eden Yıldırım, grubun slogan atmaya devam etmesi üstüne dava hususu sözleri sarf ettiğini belirtti.

Yıldırım, “Bu sözler müşteki Kalya’ya yönelik değildir. Zaten kendisi de bir gün sonra bir televizyon kanalında yaptığı bildirimde o gün tribünde olmadığını beyan etti” dedi.

Kalya’nın avukatı Serkan Sarıyaprak ise şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, Yıldırım’ın müvekkilinin liderliğini yürüttüğü gruba yönelik hakaret sahibi olan sözler sarfettiğini dile getirdi.

Duruşmada son sözü sorulan Aziz Yıldırım beraatini talep etti. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, atılı suçu işlediğinin sabit görülmediği gerekçesiyle Yıldırım’ın beraatine karar verdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Fenerbahçe’nin 11 Mayıs 2014’te Şükrü Saraçoğlu Stadı’ndaki şampiyonluk kutlamaları sırasında, Aziz Yıldırım’ın aniden çok kanal yönünden canlı yayınlanan konuşmasını kesip, Genç Fenerbahçeliler doğrultutar grubunun varolduğu Türk Telekom tribününe dönerek, hakaret içerikli sözler sarf ettiği belirtiliyor.

Bunun üstüne Genç Fenerbahçeliler doğrultutar grubunun lideri Sefa Kalya’nın suç duyurusunda varolduğu aktarılan iddianamede, Yıldırım’ın “hakaret” suçundan 4 aydan 2 sene 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Diğer Haberler

Jose Mourinho'dan Dalga Geçen Röportaj

"Takımım Galibiyeti Hak Etti" Süper Lig'in 35. haftasında Fenerbahçe, RAMS Başa...

Milli Takımda Vincenzo Montella'ya Sert Eleştiriler

Uluslararası futbol arenasında heyecan fırtınası devam ederken, açılış mücadeles...

Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü'nün Takımına Şok Ceza

illi futbolcular Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü'nün formasını giydiği Benfica, ...

Ronaldo'dan Adanalı Ronaldo'ya Sert Yorum

Ronaldo’dan Adanalı Ronaldo’ya Sert Yorum: "Çok Çirkinsin" Ronaldo’nun Sert Yor...

Nuri Şahin, Fener'in Bel Kemiğini İstiyor

Nuri Şahin'in teknik direktörlüğünü yaptığı Borussia Dortmund, Fenerbahçe'de baş...

Vedat Muriqin Yaptığı Hareket Takdir Topladı

Türk futbolunun zirve mücadelesini sürdüren Fenerbahçe, yeni sezon kadro planlam...

Galatasaray'dan Hakem Yasin Kol'a Sosyal Medya Tepkisi

Beşiktaş derbisinde hakem kararları gündemde: Sarı-kırmızılılar, avantaj kuralın...

Avrupa Basını, 12 Dev Adam'ı Konuşuyor

2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası finalinde A Milli Basketbol Takımımız, Almanya...

Adana Demirspor Belhanda ile Yolları Resmen Ayırdı

Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor, Younes Belhanda ile yolların ayrıldığını...

Icardi, Wanda Nara'ya İstanbul'da Dava Açtı

Galatasaray'ın golcüsü Mauro Icardi, boşanma sürecinde olan eşi Wanda Nara'ya ka...

Newcastle United, Hakan Çalhanoğlu'nu İstiyor

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United, Inter forması giyen milli f...

Benfica ve Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde Yeniden Eşleşti

Şampiyonlar Ligi Play-off’ta Tarihi Rövanş: Benfica ile Real Madrid Yeniden Ka...

Sergen Yalçın'dan Fenerbahçe ve Galatasaray'a Olay Sözler

Spor yorumcusu Sergen Yalçın, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ve Galat...

Beşiktaş'ın Yıldızı Muleka, Milli Takımdan Kovuldu

Beşiktaş'ta Başakşehir maçında galibiyeti getiren Jackson Muleka, Kongo Milli Ta...

TFF Açıkladı! O Maçlar Artık Ücretsiz Yayınlanacak

TFF, 2. Lig ve 3. Lig'den her hafta 10 maçın TFF YouTube kanalından canlı olarak...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR