Beraat Eden Adamdan 300 Bin Lira Tazminat Davası

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İzmir’in Urla eyaletinde 5 sene evvel iş adamı Ayhan Çelenk’in, tarihi Malgaca Pazarı’nda silahlı saldırıda öldürülmesi olayında tutuklanıp 7 ay cezaevinde kalan ve yargılama sonucunda beraat eden Ulaş Oyuk, avukatı Tolga Turgut vasıtasıyla Maliye hazinesine karşı parasal ve manevi toplam 300 bin lira tazminat istemiyle dava açtı.

OTOMOBİLDEN ATEŞ AÇILDI

Olay, 14 Ağustos 2012’de, tarihi Malgaca Pazarı’nda ortaya geldi. İş adamı Vedat Orhan Çelenk’in kardeşi Ayhan Çelenk, izlediği Urla Bağbozumu Şenlikleri’nin sonrasında meydanda otururken, otomobilden açılan ateşle ağır yaralandı. Özel bir kolejin ortaklarından da bulunan Çelenk, hastaneye kaldırılırken yolda öldü.

POLİSİN TAKİBİ SONUCU YAKALANDILAR

Soruşturma başlatan polis, Çelenk’i borç – alacak anlaşmazlığı sebebiyle Soner Taşoku’nun vurduğunu, suç ortağı Seyfettin Çağlar ile kaçtığını belirledi. Polis ekipleri takip sonucu, cinayeti işledikleri öne sürülen Soner Taşoku ve Seyfettin Çağlar’ı İstanbul’da yakaladı. Aynı operasyon kapsamında olayda gözcülük yaptığı ileri sürülen Ulaş Oyuk’la eş güdümlü toplam 8 şahıs gözaltına alındı. Şüphelilerin tamamı tutuklandı, haklarında ömürboyu ve 5’er sene hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava adımında Çağlar ile Taşoku dışındaki bütün sanıklar tahliye edildi. İzmir 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görülen davada mahkeme heyeti, sanıklar Soner Taşoku ve Seyfettin Çağlar’ı evvel müebbet hapis cezasına çarptırdı, sonrasında suçu haksız tahrik altında işledikleri lüzumçesiyle cezalarını 18’er senea düşürdü. Tutuksuz başka sanıkların bütünü ise beraat etti.

7 AY BOYUNCA TUTUKLU KALDI

Beraat kararının onanmasının sonrasında, 7 ay süresince tutuklu kalan evli bir çocuk babası Ulaş Oyuk, avukatı Tolga Turgut vasıtasıyla ‘Haksız gözaltı ve tutuklama’ sebebiyle mağdur bulunduğunu belirtip, Maliye hazinesine karşı 42 bin lirası parasal, 258 bin lirası manevi toplam 300 bin lira tazminat istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açtı.

”MADDİ VE MANEVİ ZARARA UĞRAMIŞTIR”

Avukat Tolga Turgut, mahkemeye verilen dava dilekçesinde, müvekkilinin yaşadığı sıkıntıları dile getirip şu şekilde dedi:

“Müvekkilim tutuklanana kadar ticaret ile uğraşmaktaydı ve aylık ortalama 5 bin lira kazanıyordu. Cezaevinde kaldığı aşağı yukarı 7 ay süresince çalışmamış ve aşağı yukarı 35 bin lira kazançtan mahrum kalmıştır. Ölen bireyin Urla’da bilinen bir iş adamı olması ve günlerce gazete ve televizyonlarda haberin yayınlanması sebebiyle lüzum parasal ve de lüzumse manevi açıdan zarara uğramıştır. Kendisi ve ailesinin çekmiş bulunduğu telafisi imkânsız acı ve ızdırapların bir nebze de olsa dindirilmesi amacıyla bu davayı açmak mecburiyetinde kaldık.”

Avukat Tolga Turgut tarafından, ağır ceza mahkemesinde açılan davanın görülmesine şimdilik başlanmadı.

Diğer Haberler

"Fito" Lakaplı Çete Lideri, 4 Bin Polis ve Askerle Nakledildi

Ekvador'da başkan adayı Fernando Villavicencio'nun seçimlere 10 gün kala öldürül...

Nuri Şahin, Fener'in Bel Kemiğini İstiyor

Nuri Şahin'in teknik direktörlüğünü yaptığı Borussia Dortmund, Fenerbahçe'de baş...

Benfica ve Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde Yeniden Eşleşti

Şampiyonlar Ligi Play-off’ta Tarihi Rövanş: Benfica ile Real Madrid Yeniden Ka...

Kılıçdaroğlu Sosyal Medya Hesabını Güncelledi

CHP kurultayına ilişkin mahkemenin verdiği mutlak butlan kararı siyaset gündemin...

Kurban Kurbanov'dan Galatasaray'a Anlamlı Destek

Karabağ’dan Tarihi Gece ve Duygusal Jest UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea ile ...

MSB'den "3. Dünya Savaşına Hazırız" Mesajı

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın üçüncü dünya...

Serhat Kılıç'a Veda Töreninde Ertan Saban’dan Duygusal İtiraf

Türk tiyatro, sinema ve televizyon dünyasının sevilen oyuncularından Serhat Kılı...

NATO Ve İtalya Arasında Epic Fury Operasyonu Krizi

Uluslararası arenada askeri ve diplomatik dengeleri sarsacak dev bir üs gerilimi...

Fenerbahçe'de Anderson Talisca Dönemi Sona Erdi

Fenerbahçe, Brezilyalı yıldız Anderson Talisca ile yollarını ayırdığını resmen d...

Los Angeles'tan Sonra Şimdi de New York'ta Yangın Çıktı

ABD'nin New York kentinin Bronx bölgesinde bulunan bir yerleşim alanında büyük b...

Okan Buruk'tan Sosyal Medyayı Sallayan Kare

Sosyal Medyayı Sallayan Kare: Okan Buruk Röportajındaki Sandalye Detayı Gündem O...

Berke'den, Okan Buruk'a Beklenmeyen Yanıt

Eyüpspor kalecisi Berke Özer, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un ''Kenar...

Putin: "Rusya, Ukrayna'daki Çatışmayı Sona Erdirmek İstiyor"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Ukrayna ile ateşkes müzakerelerine Slovaky...

Zamanın Ötesinde Tarz Sahibi Olmanın Yolları

Moda, zamanla değişse de bazı stiller, yıllar geçse de asla modası geçmeyen parç...

Vedat Muriqin Yaptığı Hareket Takdir Topladı

Türk futbolunun zirve mücadelesini sürdüren Fenerbahçe, yeni sezon kadro planlam...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR