Demirtaş: Kaosa İzin Vermeyeceğiz

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, üzerlerindeki sorumluluğu ve yükü bildiklerini ifade ederek, Türkiye’de kaosa, gerilime, güvensizlik ortamına, istikrarsızlığa izin vermeyeceklerini belirtti.

Demirtaş, eşi Başak Demirtaş ile Atatürk Havalimanı’ndan Ankara’ya hareketinden evvel VIP Salonu’nda gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı.

Ankara’da bugün tercih koordinasyon, yarın Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu toplantılarını yapacaklarını, ertesi gün de tüm adaylar ve seçilen arkadaşlarıyla bir araya geleceklerini izah eden Demirtaş, bu toplantılarda, tercihin neticelerini ve geleceğe dair planlamalarını ele alacaklarını kaydetti.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, şunları aktardı:

“Biz üzerimizdeki sorumluluğu, yükü biliyoruz. Türkiye’de kaosa, gerilime, güvensizlik ortamına, istikrarsızlığa kuşkusuz izin vermeyeceğiz. Net olduğumuz hal şudur: Biz AKP’li bir birlik opsiyonunun içerisinde olmayacağız. Öbür türlü nasıl bir alternatif meydana çıkar? Tüm bunları tartışacağız. Ancak toplum birinci ve ikinci çıkan partiye bir sorumluluk, bir vazife vermiş gerçekten. Teamüller gereği de onun ilk alternatif olarak tartışılması lazım. AKP-CHP birlik alternatifi natural olarak ilk tartışılması gerekendir. Tüm teamüller de bunu gerektirir. Toplum da oy verirken bunu gerçekten istemiş oldu bir biçimde. Halk birinci ve ikinci partgüzel bu biçimde şekillendirerek, bir şeye işaret etmiş oldu. Tartışmalar nasıl yürüyecek? İzleyelim bir bakalım. Bizim HDP olarak, halkın omzumuza yüklediği vazifein ve sorumluluğun farkında olduğumuzu ve taşıyacağımızı her bireyin bilmesi lazım.”

Bir gazetecinin “Size bir birlik önergüzel gelirse ne yapacaksınız?” sorusuna Demirtaş, “Tamamını sonra gelirse tartışırız. Bakarız arkadaşlar” karşılığını verdi.

“Çözüm Süreci bitmez”

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, MHP’nin, Çözüm Süreci’nin bitirilmesine yönelik talebinin hatırlatılması üzerine, “Çözüm Süreci bitmez arkadaşlar” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Şafak Pavey ile VIP Salonu önünde karşılaştı. Seçim başarısından ötürü Demirtaş’ı kutlayan Pavey, “Birlikte güzel salladık diye düşünüyorum” diye konuştu. Demirtaş da “Umarım her şey oldukça güzel olacaktır. Hep eş güdümlü oldukça güzelsini başaracağız” olarak karşılık verdi.

Selahattin Demirtaş, oldukça sonra eşi Başak Demirtaş ile Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağıyla Ankara gitti.

Görüşmenin sonrasında basın mensuplarına konuşan Pavey, Ankara’ya partisinin toplantısına gittiğini söyledi.

Pavey, fazla mühim bir devreye girdiklerini vurgulayarak, tercihden ileri halleri hep birlikte göreceklerini kaydetti.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR