Dolar Ne Kadar Oldu?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

FED açıklamaları sonrası 1,90 TL seviyesini aşan dolar haftanın kapanış gününde 1,94 TL seviyesinden devam ediyor. Merkez bankasının tüm müdahalelerine rağmen dolar 1,9440 TL seviyesine kadar yükselsede bu fiyat aralığında seyrediyor. Ancak, dolar gösterdi ki yıl sonu gelmeden doların 2 TL ye kadar gelebileceği ve 2 TL seviyesinide aşabileceği görüldü.

Dolar Ne Kadar Oldu?

FED tarafından yapılan açıklamalar sonrasında tahvil alımlarının azaltılacağına dair açıklamaları borsa ve altını fena vurdu. Dolar ise geçtiğimiz günlerde başladığı yükselişi bu açıklamalar sonrası devam ettirdi. Doların uzun süredir 1,80 TL seviyelerinde seyretmesi ekonomi uzmanları tarafından doların hızlı bir yükseliş olabileceği düşüncesini ortaya sürmelerine neden olmuştu. Dolar önce 1,90 TL seviyelerine geldi. FED açıklaması sonrasında ise 1,95 TL seviyesine dayandı. FED kesin olarak tahvil alımlarını ve parasal genişlemeyi azaltmaya başladığı gün doların 2,00 TL olabileceği düşünülüyor. Sonrasında ise kritik seviye olan 2,00 TL yi aşma olasılığı üzerinde duruluyor.

Dolar Ne Olacak?

Merkez bankası tarafından dolara yapılan müdahaleler yetersiz kalıyor. Özel sektörün dolarla borçlandığını ve Türkiye’de özel sektörün borcunun oldukça fazla olması ekonomistleri telaşlandırıyor. Uzmanlara göre bu ani yükselişin geçici olduğu ve yakın zamanda durağan bir seyire tekrar dönülebileceği düşünülüyor. Doların kritik seviyeleri aşması durumunda ekonomistlere göre dolar değerinde ekstra artışlar görülebilir. FED açıklamaları sonrasın düşen altın ve borsanın ise ne olacağı konusunda kesin yorumlar yapılamıyor. Ancak, Altının bir süre daha bu şekilde devam edebileceği borsanın ise kış aylarına kadar toparlanmasının zor olduğu uzmanlarda tarafından belirtilen ön görüler arasında yer alıyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR