E2 Vize Görüşmesi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

ABD E2 vizesi türüne başvuruda bulunurken reddedilme ihtimalini en aza indirmek ve konsolosluk ile yapılacak olan görüşmeyi en iyi şekilde yönetmek için sıkı bir hazırlık yapmak oldukça önemlidir. Esas olarak, ABD için E2 yatırımcı vizesi başvurusunun tüm sürecinde en zor ve kritik anlardan bir tanesi Başkonsolosluktaki görüşmelerdir. E2 vize mülakatı, tüm belirlenmiş özellikleri karşıladığınıza emin olmak ve son işlemleri gerçekleştirmek için konsolosluk görevlileri tarafından gerçekleştirilmektedir.

ABD Başkonsolosluğu memurlarının, E2 vizesi için yaptığınız başvurunuzu pek çok sebepten dolayı ve kısmen itiraz etme şansı bile vermeden reddetme konusunda tamamen taktir etkisi bulunmaktadır. Yani size söz hakkı bile verilmeden başvurunuz reddedilebilir. Çalışanlar bu yetkiye sahiptir.

Yazımızın bu kısmında E2 vize görüşmesinde hangi belgeler gerekli? Sorusunu yanıtlayacağım. Belgelerin pek çoğunun görüşmeden aylar önce E2 yatırımcı vizesi başvurunuz ile gönderildiğini göz önüne alsak da E2 vizesi görüşmesine giderken de yanınızda götürmeniz gereken bazı belgeler bulunmaktadır.

E2 vize görüşmesinde gerekli belgeler:

  • Başkonsolosluktan aldığınız randevunun onayı.
  • Vesikalık ve biyometrik fotoğraflar.
  • Banka hesabınızın ekstreleri, mülkleriniz, kiralamalarınız, vergi beyannameleriniz ve benzeri şeklindeki Türkiye ile olan bağlantılarınızın kanıtları.

E2 vize görüşmesine ilk olarak vize sahibi, ailesi ile gidecekse, ABD’ye gelecek aile üyelerinin de bizzat katılması gerekir.

Amerika Birleşik Devletleri E2 vizesi hakkında diğer tüm merak ettiklerinizi öğrenmek için Amerikarehberi.com’u buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR