Erdoğan Metin Doğan’ın Yüzünü Böyle Sevdi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Kaptan Ahmet Erdoğan Eğitim Kompleksi açılış törenine katıldı. Erdoğan “Dava taşını gediğine koyacağınıza inanıyorum. Kim var dediğim vakit sağına soluna bakmadan ‘ben varım’ diyen gençlik istiyorum” dedi.

ERDOĞAN, DOĞAN’IN YÜZÜNÜ BÖYLE SEVDİ

Törene FETÖ’nün vuruş girişimini engellemek hedefiyle Atatürk Havalimanı’nda tankın önüne yatan Metin Doğan da katıldı. Erdoğan Doğan’ın yüzünü bu tür sevdi.

“MEYDANI BIRAKMADIK, BIRAKMAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kimi vakit vuruşlerle, kimi vakit muhtıralarla, kimi vakit bildirilerle milletin demokrasi akınının önünü kesmeye çalışanlara bugüne kadar meydanı bırakmadık, bırakmayacağız.” dedi.

GENÇLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Erdoğan, Kaptan Ahmet Erdoğan Uluslararası Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi eğitim Külliyesinin açılışında, külliye yapısında yer alan Uluslararası İmam Hatip Ortaokulu, Uluslararası Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesinde eğitim görecek gençlere başarılarla dolu eğitim yaşamı temenni ederek, 24 sınıflı imam hatip lisesinin bu sene 19 ülkeden 32 konuk öğrenci olmak üzere toplam 100 öğrenciyle eğitim öğretim dönemini açtığını, 24 sınıflı ortaokulda 226 gencin eğitim öğretim dönemini sürdürdüğünü anlattı.

karsisinda-gorunce-dayanamadi-erdogan-yuzunu_x_9024296_5888_z21

“ULUSLARARASI İHL SAYISI 8’E ULAŞTI”

Türkiye’deki uluslararası imam hatip liselerinin adedinin 8’e ulaştığını belirten Erdoğan, bu okullarda 72 ayrı ülkeden bin 400 konuk öğrencinin Türk öğrencilerle uluslararası standartlarda eğitim aldığını dile getirdi.

“İNANIYORUM”

Erdoğan, “Amacımız bu okullar aracılığı ile halkı Müslüman bulunan ya da Müslümanların yaşadığı ülkelere hem dini ilimler hem de sosyal bilimler ve fen, matematik bilimleri alanlarında yetişmiş insan kuvveti kazandırmaktır. Okullarımızda eğitim gören değişik ülkelerden öğrencilerimizin burada sağladıkları kaynaşmayı hayatlarının sonuna kadar sürdüreceklerine inanıyorum. Burada sağlanan kaynaşmanın hem bireysel bazda hem de ümmet düzeyinde kuvvetli bir eş güdümlüliğe dönüşeceğine inanıyorum.” diye konuştu.

Erdoğan, okula rAhmetli babası Kaptan Ahmet Erdoğan’ın ismini sunarak vefa gösterildiği amacıyla şükranlarını sunarken, babasının öyküsünün Türkiye’nin işlemiş ve bugünündeki milyonlarca asil cesur babanın öyküsü olduğunu aktardı.

Rize’de doğan, nafakasını temin amacıyla 15 yaşında Zonguldak’a, 17 yaşında İstanbul’a gelen babasının emekli bulunana kadar o günkü ismiyle Şirket-i Hayriye’de çalışarak kaptanlık standardına yükseldiğini kaydeden Erdoğan, o dönemde İstanbul’a gelmiş her Anadolulu gibi merhum babasının evi ve sofrasının da bütün hemşehrilere, dostlara açık olduğunu söyledi.

“YER SOFRASINDA OTURUR YERDİK”

Babasının eskiden randevulaşarak değil, hemen, ‘çat kapı’ konukle birlikte eve yaklaştığını belirten Erdoğan, şu şekilde devam etti:

“Anacığım da evde ne varsa onunla yer sofrasını hemen döşer ve orada yemeğimizi yerdik. Yani ‘Önceden haber vereyim, yemekler öyle hazırlansın’ yok. Yer sofrasında oturur yerdik. Zaten bir Karadenizli şeklinde da turşularımız hazırdı, kavurmamız hazırdı, kuzine hazırdı ve o kuzinelerde de her türlü maharetini anacığım sergilerdi. Gelen de tabii umduğunu değil, bulduğunu yerdi. Böyle bir yapı, bu tür bir kültür vardı. Çok disiplinli, bir o kadar da vicdanlı bir insan bulunan Kaptan Ahmet Erdoğan, babacığım, şu an burada olup isminin bu tür bir okula verildiğini görseydi inanın bana gözlerinden mutluluğunu okur, hem de gözyaşlarının yanaklarından sakallarına doğru süzüldüğünü hep eş güdümlü görürdük. Kaptan Ahmet Erdoğan’ın 85 senelik ömrünü emeği, onuru, inancı, ailesi amacıyla çalışarak aynı vakitte dimdik yaşayarak geçirmiş olması benim en büyük şeref belgemdir.”

“KAPTAN ERDOĞAN İLE OĞLU ERDOĞAN’IN HİKAYESİ ASLINDA TÜRKİYE’NİN HİKAYESİDİR”

Babası Ahmet Erdoğan’ın hiçbir vakit eğilmediğini, hep dik durduğunu dile getiren Erdoğan, “Bu mirası çocuklarıma bırakabilmek de benim en büyük hayalimdi. Kaptan Ahmet Erdoğan’ın ve oğlu Recep Tayyip Erdoğan’ın öyküsü gerçekten Türkiye’nin öyküsüdir. Bu ülkede kimsenin imtiyazlı olmadığının, çalışması, gayret etmesi, mücadele etmesi, milletiyle gönül bağı kurması durumunda bütün kapıların herkese açık olduğunun ispatı, işte burada karşınızdadır. Türkiye’yi bütün imkanları ve makamlarıyla ısrarla kendi uhdelerinde tutmaya çalışanlar, rAhmetli Menderes’in 1950’deki ‘Yeter söz milletindir’ diyerek kazandığı zaferden beri devamlı karşısında bulunanlar hayal kırıklığına uğruyor. Kimi vakit vuruşlerle, kimi vakit muhtıralarla, kimi vakit bildirilerle milletin demokrasi akınının önünü kesmeye çalışanlara bugüne kadar meydanı bırakmadık, bırakmayacağız.” diye konuştu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR