Eskişehirspor, Gaziantepspor ve Sivasspor’dan Biri Küme Düşmeyecek

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Spor Toto Süper Lig’de Mersin İdmanyurdu’ndan sonra lige veda edecek 2 ekip amacıyla 3 grup son haftada kritik maçlara çıkacak.

Ligin 32. haftasında Kayserispor deplasmanından 1 puanla dönen Medicana Sivasspor puanını 30’a çıkarıp, haftayı Medipol Başakşehir mağlubiyetiyle kapatan Eskişehirspor’u yakaladı. Çaykur Rizespor deplasmanından puansız dönen ve 33 puanda kalan Gaziantepspor da düşme olsılığı tespit edilen 3. ekip oldu.

KAYSERİSPOR VE RİZESPOR LİGDE KALDI

Kayserispor ve Çaykur Rizespor bu hafta aldıkları puanlarla lige tutunmayı başardı.

SON HAFTA NEFES KESECEK

Ligde ileriki hafta içerisinde oynanacak 34. ve son hafta müsabakalarında Eskişehirspor Gençlerbirliği deplasmanında puan ararken, Medicana Sivasspor Fenerbahçe’yi, Gaziantepspor da Antalyaspor’u misafir edecek.

PUAN EŞİTLİKLERİ

Spor Toto Süper Lig’e veda edecek 2 ekibin belli olacağı son haftada kümede kalan ekibi averaj belirleyebilir. Futbol Müsabaka Talimatı’na göre sıralamada iki grupın puanları eşit olması halinda ilk evvel iki grupın kendi aralarındaki müsabakalardaki puan avantajıne ya da gol averajına bakılıyor. Eşitliğin bu şartlarda da bozulmaması halinda iki grupın genel averajında üstün tespit edilen ekip, başka grupı geride bırakıyor. Puan eşitliği 3 grup arasında söz hususu ise bu 3 ekibin kendi aralarındaki maçların neticelerına göre uygulanan puan hali sıralamayı belli ediyor.

ligin-dibi-alev-aldi-gozyaslarina-boguldu_x_8439189_730_z2[1]

LİGDE KALMA İHTİMALLERİ

Son hafta Antalyaspor’u ağırlayacak Gaziantepspor, karşılaşmadan en az 1 puan alması halinda ligde kalmayı başaracak. Bu halde lige veda eden ekipler Medicana Sivasspor ve Eskişehirspor olacak. Son hafta Gaziantepspor’un yenilmesi, Medicana Sivasspor’un puan kaybetmesi ve Eskişehirspor’un kazanması halinda Gaziantepspor ve Eskişehirspor’un puanları eşitlenecek. Bu halde Gaziantepspor ligde kalırken, Medicana Sivasspor ve Eskişehirspor düşecek.

ESKİŞEHİRSPOR’UN LİGDE KALMASI

Eskişehirspor’un sahasında Başakşehir’e 2-1 yenik olmasının sonrasında genç bir taraftar ligden düştüklerini sanıp gözyaşlarına boğuldu. Fakat başka maçlarda alınan neticeler nedeniyle umutlarını son haftaya taşıyan Eskişehirspor’un lige tutunabilmesi amacıyla Gençlerbirliği’ni yenmesi ilaveten Medicana Sivasspor’un kazanıp, Gaziantepspor’un yenilmesi gerekiyor. Bu halde otuz üçer puana ulaşacak üç ekipten Eskişehirspor, kendi aralarında uygulanan maçlarda rakiplerinden topladığı 7 puanla iki grupı geride bırakacak.

MEDICANA SİVASSPOR’UN ŞANSI

Medicana Sivasspor’un ligde kalabilmesi amacıyla son hafta Fenerbahçe’yi yenik edip, Eskişehirspor’un puan kaybetmesi ve Gaziantepspor’un yenilmesi lazım. Bu olsılığın gerçekleşmesi halinda Medicana Sivasspor ve Gaziantepspor sezonu otuz üçer puanla tamamlayacak. İki grup arasındaki maçlarda Medicana Sivasspor’un avantajı varolduğu amacıyla Sivas ekibi ileriki sezon da Süper Lig’de yer alacak.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR