FETÖ’cülerin En Güçlü Olduğu Yer Balkanlar

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı ve 24. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, FETÖ’nün en kuvvetli yapılandıkları yerlerin başında Balkanların geldiğini, TBMM Arnavutluk Dostluk Grubu Başkanıyken de FETÖ’cülerin resmi heyetlerle toplantılara katıldığını bildirdi.

“SIRPLAR MÜSADE ETMEDİ”

Sait, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ’nün Balkanlarda ciddi bir yapılanma ortamında bulunduğunu, Türkiye’den kaçan birtakım teşkilat üyelerinin Sırbistan üzerinden Avrupa’nın içlerine geçmeye çalıştığını fakat Sırpların buna müsade etmediğini belirtti. Sait, bunun üstüne Hırvatistan’a dönen FETÖ’cülerin Jezevo kasabasında beklediği tarafında ihbar aldıklarını ifade etti.

“FETÖ’CÜLER BULGARİSTAN’DA ÇOK RAHAT”

FETÖ’cülerin Bulgaristan’da fazla rahat hareket ettiklerine değinen Sait, Türkiye’den kaçan FETÖ’cülerin Bulgaristan üzerinden Avrupa’ya geçtiğini, aynı biçimde Romanya’da da teşkilat yapılanmasının sahip olunan bulunduğunu iddia etti.

Sait, FETÖ’nün en kuvvetli bulunduğu yerlerden birinin de Arnavutluk bulunduğunu savunarak, şu şekilde devam etti:

“FETÖ’NÜN EN GÜÇLÜ OLDUĞU YER BALKANLAR”

“FETÖ’nün en kuvvetli bulunduğu yer Balkanlar. FETÖ’cüler Arnavutluk’ta mühim makamlarda yer alıyor. TBMM Arnavutluk Dostluk Grubu Başkanıyken FETÖ’cüler resmi heyetlerde toplantılara katılıyorlardı. Balkan ülkelerinin Türkiye’nin bir arkadaşı ve komşusu şeklinde hareket etmesini bekliyoruz.”

ak-parti-eski-milletvekili-feto-nun-en-guclu_x_8717482_8732_z7[1]

YUNANİSTAN’A KAÇAN ASKERLER

FETÖ’nün vuruş girişiminin sonrasında helikopterle Yunanistan’ın Dedeağaç kentine kaçan askerlerle alakalı detaylı duyumlar aldıklarını açıklayan Sait, şunları kaydetti:

“YÜZLERİNİ HİÇ GÖSTERMİYORLAR”

“Bizlere Balkanlardan fazla ciddi ihbarlar geliyor. Mesela Yunanistan’a helikopterle kaçan 8 askerden birtakımlarının Bulgaristan üzerinden kaçırılabilecekleri ihbarlarını alıyoruz. Dikkat ederseniz bunların yüzlerini hiç göstermiyorlar. Mahkemeye giderken devamlı yüzlerini gizlediler. Bu helikopterde yabancı bir sivilin de bulunduğu iddia edilmişti. Bu kaçak askerler Yunanistan’dan sığınma talebinde bulundular. Yunanistan Başbakanı bunları iade edeceklerini söylemişti ama işin içerisinde diğer şeyler varsa iade etmeleri zorlaşabilir. Böyle bir hal olursa uluslararası bir skandal olur. İnşallah bu ihbarlar asılsızdır yoksa kimse bunun altından kalkamaz.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR