Gezi Parkı Olayları Sonrası Düşen Borsa Yükseldi

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Borsa Neden Düştü?

Gezi Parkı olaylarında yaşanan gelişmeler özellikle yabancılar başta olmak üzere yatırımcıyı korkuttu. 31 mayıs 2013 tarihinde başlayan olaylar borsanın her an düşebileceğini göstermişti. Borsa İstanbul 31 mayıs sonrasında hafta sonları yaşanmaya devam eden ve artan Gezi Parkı olayları sonrası 3 haziran 2013 pazartesi günü son 10 yılın en büyük düşüşünü yaşayarak %10,5 civarında bir düşüş yaşadı. Bu düşüş yabancı yatırımcının sonrasında yerli yatırımcıyıda korkuttu. Bunun sonucunda birçok hisse senedi sahibi satış baskısı altında hisselerini satmaya başlayınca borsadaki düşüş artmıştı.

Gezi Parkı Olayları Sonrası Borsa Yükselişte

Pazartesi günkü kayıpların ardından Gezi Parkı olaylarının biraz yatışması, Sayın Arınç’ın Cumhurbaşkan’ı Gül ile yapacağı görüşmeler sonrası yapacağı konuşmada borsadaki beklentinin yükseliş olarak görülmesini sağladı. Borsa İstanbul salı gününe ilk seansta %3,50 lik bir yükselişle tamamladı. 2. seansta bu yükselişin zaman zaman devam etmesi ve günün en az %5 oranında yükselişle tamamlanması bekleniyor.

Borsa Neden Yükseliyor?

Borsada büyük düşüşün sonrasında tepki alımları zaten bekleniyordu. Ancak, bu kadar erken olması beklenmeyen tepki alımları özellikle Türk lirasının dolar karşısında değer kaybetmesiyle düşüşün artmasına neden olmuştu. Gezi Parkı olaylarının tatlıya bağlanması borsada 80 binlere dayanan borsanın yine 90 bin üzerine çıkmasını sağlayabilir. Bu durumu göz önüne aldığımız İstanbul Borsası Bist halen cazip duruyor. Hiç beklenmedik bir anda beklenmedik bir nedenle çıkan ve artan olayların bitmesi borsadaki düşüşün tamamlanarak yatırımcının tekrar güven tazelemesiyle daha sağlam yükselişler olacaktır. Özellikle son günlerde Gezi Parkı olayı nedeniyle yurt dışında olumsuz tablolar yansıtılması, yabancı yatırımcının pazartesi büyük satışlar yapmasına neden oldu. Bu satışların tekrar alım olarak devam etmesi Borsa İstanbul’un kısa sürede tekrar yükselmesi ve daha çok kazandırması anlamına geliyor.

Diğer Haberler

Eto'o'nun Son Hali Ağızları Açık Bıraktı

Ukrayna'ya destek için oynanan özel maçta efsane futbolcular yeniden sahada boy ...

Bakan Şimşek: "Hedefimiz Enflasyonu Düşürmek"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı canlı yayında Orta Vadeli Progr...

Putin'den Barış Zirvesi Önerisi: Zelenski Reddetti

Beyaz Saray'da Kritik Zirve: Barış Umutları Masadaydı ABD Başkanı Donald Trump,...

Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan Dikkat Çeken TL Mesajı

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, OVP'nin açıklanmasının ardından Türkiy...

Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri Transferi

Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri nöbeti her an mutlu sonuçlanabilir. Bir süredir ...

CHP Lideri Özgür Özel, İYİ Parti'ye Zeytin Dalı Uzattı

Yerel seçimlere müstakil girme kararı alan ve CHP ile ittifak yapmayacağını duyu...

Oxford’daki Akademik Buluşmaya Türkiye’den Katılım

Oxford İslam Araştırmaları Merkezi 40 Yılını Kutladı İngiltere'nin köklü akadem...

Putin: "Rusya, Ukrayna'daki Çatışmayı Sona Erdirmek İstiyor"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Ukrayna ile ateşkes müzakerelerine Slovaky...

MHP'de Üç Milletvekilinin İstifası İstendi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medya hesabından üç milletvekil...

Rus Lider Putin'in, Askeri Üniformalı Kadına İltifatı Gülümsetti

Rusya lideri Vladimir Putin, bir basın toplantısında askeri üniforma giyen bir k...

Canlı Yayında Kılıçdaroğlu Gerginliği

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, canlı yayında CHP Parti Meclis üyesi M...

Putin'den Trump'a Övgü Dolu Sözler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Avrupa'nın elit...

Plajda Manzaranın Tadını Çıkarırken Yıldırım Çarptı

Kolombiya'da gittiği plajda manzaranın tadını çıkarmak isteyen genç kadın, yıldı...

Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü'nün Takımına Şok Ceza

illi futbolcular Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü'nün formasını giydiği Benfica, ...

Emek ve Özgürlük İttifakı için Kulisleri Hareketlendiren İddia

Emekçi Hareket Partisi, Emek Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Sosyalist Me...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR