Güneş Yanığını Önleyen Mayo İcat Edildi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Güneşin ultraviyole cilde zarar veren, güneş yanmalarından güvenliğini sağlamak amacıyla dünyada ilk kullanıcıyı uyaran elektronik mayoyu Fransız Marie Spinali buldu.

Bu sene Şubat ayında ilk etapta bayanlar amacıyla pazara çıkan ileri teknoloji ürünü bikini modelleri şuandan bin adet sattı. En çok talep Fransa, İtalya, İsviçre, Almanya, İspanya, Amerika, Rusya ve İngiltere’den geliyor.

“AMAÇ CİLDİN TAHRİP OLMASINI ÖNLEMEK”

DHA muhabirine konuşan CIL program şirketinde çalışan Marie Spinali “İnsanların deniz, göl, havuz kenarlarında yanmalarını tedbirek, bugünümüzde giderek artan deri kanseri hastalığına karşı ufak bir tedbir almayı düşündüm. Bu düşünce üç sene evvel aklıma geldi. İnsan vücuduna yerleştirilen Radyo Frekans Tanıma Çipi (RFID) yapan bir program şirketinde 15 senedir çalışıyorum. Modaya ilgi duyduğum amacıyla sensörlü çipi mayo modellerimle birleştirdim. 2015 senenin başında ‘Spinali Design’ firmasını kurdum. Amaç, insanların tatil sezonunda uzun bir müddet güneşte kalıp solar radyasyonuna karşı cildin tahrip olmasını tedbirek. Bu ufak bir tedbir. Sensör’ü oldukça güzel ilerletmek amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Fransız, Dermatologlar’ında yeni icadı beğendiğini söyledi.” dedi.

dunyada-bir-ilk-satisa-cikti_x_7672648_3660_z1[1]

“BEDENDE TAŞINAN ELEKTRONİK ÇİP…”

Bilgisayar destekli vücutta taşınan elektronik ggüzelm eşyası şeklinde adlandırılan ‘Wearables’ çip, akıllı telefon-smartphone vasıtasıyla etkileşim kuruyor. Mayo satın alan müşterinin telefonuna bir uygulama indiriyor. Güneş’te çok kalınca akıllı telefon alarm veriyor. Genelde 15-20 dakikalık güneş banyosundan sonra telefona mesajla birlikte ikaz sinyali veriyor. Mesajda tekrar güneş koruyucu krem devam etmesi ya da bireyin gölgeye çekilmesi isteniyor. Fransa’nın, İsviçre’ye sınır 115 bin nüfuslu Mulhouse kentinde su geçirmeyen sensörlü çip yardımıyla güneş yanmaları ortadan kalkıyor. Zararlı güneş ışınlarına karşı dünyada ilk defa pazara çıkan bikiniler şuandan her bireyin dikkatini çekiyor.

Bikini’nin alt kısmına takılan sensörlü çip istenirse çıkarılıyor. Yüz üstü yatarken sensörlü çipi çıkarıp plaj havlusun kenarına takılıp sırt yanmaları da böylece önleniyor. Yeni teknolojiyle birlikte sensörün sürekli geliştirildiğini izah eden Marie Spinali önümüzdeki seneler içerisinde çocuklar ve erkekler amacıyla sensörlü çipli mayoların pazara çıkacağını söyledi. Piyasaya yeni çıkacak mayolarda sensörler bundan sonra çıkmayacak. Sensörlü çipler kumaşın içerisinde sabit olacak ve mayonun dışından görünmüyor. 1,50m.X 2,00m. ebatta bulunan plaj havlularında sensörler mayolarda bulunduğu gibi kumaşın içerisinde yer alıyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR