Hangi Damacana Firmaları Sağlıklı Su Satıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Geçtiğimiz günlerde damacana sularda yapılan denetimler 55 damacana sudan 14 ünün sağlıklı olup 41 ‘inin sağlıksız olduğu ve hatta bazılarında dışkı mikrobu olduğuna dair iddiaları gündeme getirmişti. Bu iddiaların ardından Türkiye çalkalandı ve herkes içtiği suyun kirli olup olmadığını sorusunu araştırıyor.

Bugün baktığımıda su fiyatları 4 TL ila 10 TL arasında değişiyor. Düşük fiyatlarda satılan suyun sertliği fazla yada az olabiliyor. Pahalı sular ise sertliği net ayarlayabiliyor. Ayrıca mikroplardanda tam arındırıldığı gibi zararsız tatlandırıcılarla suyun tadı dahada güzel hale getirilebiliyor. Ancak, iyi dediğimiz bu sular 10 TL ye kadar satılmakta olup 4 TL civarı satılan sulardan şüphelenmekte haklısınız. Özellikle hiç duyulmamış markalar, kişisel olarak açılmış dükkan yada şirket suları mikroplara davetiye çıkarabiliyor. İşini iyi yapmayan bu firmalar ve kirli damacana suyu satan firmaların listesi henüz açıklanmadı. Sağlık bakanlığı suları birde kendi denemek istedi. Kesin bir sonucu ulaşmadan açıklanmayacak olan Damacana suların listelerinden ziyade bu denetimin neden daha önce yapılmadığıda merak konusu. Vatandaş ise olaya Sosyal Medya’dan sesini duyurmaya çalışarak önlem almak istiyor. İçme suyuma dokunma başlığı altında sloganlarına sosyal medyalarda devam eden vatandaş biran önce kirli damacana suyu satan firmaların listelerinin açıklanmasını istiyor.

Rusya’da tedirgin. Rusya’dan tatil için gelen Turistlerin hangi suyu içecekleri konusunda kararsız kaldıkları ve yetkililerden bir an önce açıklama bekledikleri belirtildi. Olay uluslararası olarak yayıldı ve Rus turistlerde içme suyu seçiminde kararsız kalıyor.

Sağlık bakanlığı 81 ilden aldığı numenelere göre su denetimine başladı. Denetimin sonucunda kirli su satan firmalar tek tek açıklanacak. Vatandaş artık kime güveneceğini şaşırdı. Daha önce sağlık bakanlığı bu konuda uyarılmasa ve bu konu gündeme gelmese denetimler yapılmayacak ve vatandaşlar kirli damacana sularını içmeye devam edecekti. Şu anda tüm su firmaları zan altın ve kirli damacana suyu satan firmaların listesi açıklanmadan kendilerini aklama şansları yok. Bu arada merdiven altı üretim yapan bazı firmalar ise olayın gündeme taşınmasıyla birlikte telaşa kapılarak bazı önlemler aldı. Her ay para vererek su içen vatandaş kendi parasıyla kendimi zehirliyor. Sağlık bakanlığından kirli damacana suyu satan firmaların listeleri ne zaman gelecek belli değil. Listelerin 81 ilde alınan numune sonuçlarına göre açıklanması bekleniyor. Yetkililer tedirgin olan vatandaşlara listeler ve kirli damacana suyu satan firma isimleri açıklanana kadar suyu çeşmeden içmeleri çok daha sağlıklı olacaktır şeklinde açıklamalarda bulundu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR