ÖYK ihale sonuçlarını onayladı

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), birtakım gayrimenkullerin satışına dair ihale neticelerini onayladı.

ÖYK’nın mevzuya dair kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, Hazine adına kayıtlı Afyonkarahisar’ın Merkez eyaletinde yer alan taşınmazın 7 milyon 100 bin lirayla en yüksek öneriyi veren Konfor Gayrimenkul Müşavirlik İnşaat Tarım Hayvancılık Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine satılmasına onay verildi.

Hazine adına kayıtlı Aksaray’ın Merkez eyaletinde tespit edilen taşınmazın 14 milyon 850 bin lira bedelle en yüksek öneriyi veren Yapılcanlar Turizm Petrol Nakliye Besin Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne, TCDD Genel Müdürlüğü adına kayıtlı Balıkesir’in Edremit eyaletinde yer alan taşınmazların da 17 milyon 5 bin lirası bedelle en yüksek öneriyi veren Etter Karabıyık’a satışı onaylandı.

tta Gayrimenkul AŞ’ye ait İzmir’in Torbalı eyaletindeki 55 bin 879,94 metrekare yüzölçümlü endüstri kısmı imarlı taşınmaz ve üzerindeki binaların 11 milyon 310 bin lira bedelle en yüksek öneriyi veren Zentar Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti’ye, Aydın’ın Didim eyaletindeki 654,77 metrekare yüzölçümlü taşınmazın ise 2 milyon 620 bin lira bedelle en yüksek öneriyi veren İlami Ayaz’a satışı ideal bulundu.

Hazine adına kayıtlı Konya’nın Karatay eyaletindeki 73 bin 475,37 metrekare yüzölçümlü taşınmazların 2 milyon lira bedelle en yüksek öneriyi veren Konfor Gayrimenkul Müşavirlik İnşaat Tarım Hayvancılık Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine, Konya’nın Karatay eyaletinde yer alan toplam 91 bin 44,08 metrekare yüzölçümlü taşınmazların 3 milyon 200 bin lira bedelle en yüksek öneriyi veren Megasteel Proje İnşaat Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine, Mersin’in Anamur eyaletinde tespit edilen toplam 264 bin 876,23 metrekare yüzölçümlü arsaların 6 milyon 800 bin lira bedelle en yüksek öneriyi veren Çatkaya Emlak Otomotiv İnşaat Tarım İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketine satışı onaylandı.

Maliye Hazinesine ait Ankara’nın Yenimahalle eyaletindeki taşınmazların ve Maliye Hazinesine devredilmek amacıyla Kayseri Valiliği’ne tahsis edilen, Kayseri’nin Kocasinan eyaletinde tespit edilen 10 bin 13,25 metrekare yüzölçümlü taşınmazın Kayseri Valiliği’ne tahsisinin iptal edilerek, özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar verildi.

Karayolları Genel Müdürlüğünün Kırıkkale’nin Merkez eyaletinde tespit edilen bin 38 metrekarelik hissesinin ve Maliye Hazinesine ait Ankara’nın, Çankaya eyaletinde yer alan taşınmazların özelleştirme kapsam ve programına alınması kararlaştırıldı.

Öte yandan, MİTAŞ Enerji ve Madeni İnşaat İşleri Türk AŞ’deki hissenin özelleştirme işlemlerinin tamamlanmasına dair 31 Aralık 2014 şeklinde tespit edilen zamanın 31 Aralık 2016 tarihine kadar uzatılmasına karar verildi.

Diğer Haberler

Kira Gelir Beyannameleri için Başvuru Süresi Uzatıldı

Gayrimenkul sahibi olanların gelir beyanı dönemiyle ilgili başvuru süresinde değ...

500 TL'lik Banknot İddiaları Yalanladı

TL'nin dolar karşısında değer kaybetmesi sonucu bir süredir 500 TL'lik banknotun...

KOBİ'ler için Kredi Garanti Limitleri Artırılıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi garanti sistemi kapsamında KOBİ baş...

Konut Satışları Mart Ayında Azaldı

Türkiye genelinde konut satışları Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre y...

Altında Yaşanabilecek Hareketler Sıralandı

Altın fiyatları geçen hafta ile kıyaslandığında yüzde 3'lük bir düşüşle güne baş...

Hafize Gaye Erkan'dan Sessizliğini Bozdu

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, babası Erol Erkan tarafından bir çalış...

İndirime Giden Zincir Marketleri Örnek Gösteren

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, art arda yapılan uyarıların ardından sa...

İlber Ortaylı'dan Öneri: "İstanbul'da Asgari Ücret Yasak Olmalıdır"

Kimi zaman yaptığı sürpriz çıkışlarla adından söz ettiren ünlü tarihçi Prof. Dr....

Benzine ve Motorine Zam Var Mı?

21 Haziran Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresine 1 lira ...

Yeni Yıl için MTV, Ehliyet Harcı Ücretlerine Zam Geldi

Yeni yılda uygulanacak vergilerde yeniden değerleme oranı ile uygulanacak harç t...

Goldman Sachs'tan Müşterilerine Dikkat Çeken TL Raporu

ABD'nin önde gelen bankalarından Goldman Sachs, müşterilerine "Türkiye (Türk lir...

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: "300 Mal Müdürlüğü Kapatılacak"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşka...

Fed Toplantısında Faiz Düşüşü Kararı Çıktı

Faiz Oranı Yüzde 3,50–3,75 Aralığına Çekildi Küresel piyasaların merakla takip ...

Türkiye'nin Ünlü e-ticaret Sitesi 3. Kez Satılıyor

N11 Satış Sürecinde: Üç Yılda Üçüncü Devir, Bu Kez Gözler BAE Merkezli Yatırımcı...

Maliye'den Medyum ve Falcılara Sıkı Takip

"Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kayıt Dışı Etkinlikleri Mercek Altına Aldı: 1,8 Mil...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR