Paris’te Rafineri Bloke Edildi Benzin Kalmadı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Fransa’da yeni çalışma yasa tasarısına reaksiyonlar kapsamında Paris’in de yer aldığı Ile de France bölgesindeki petrol rafinerisine giden yollar kapatıldı. Rafinerinin gün ortamında bloke edilmesiyle, Paris ve etrafında de yakıt sorunu baş göstermeye başladı.

RAFİNERİ BLOKE EDİLDİ

Fransa’nın en büyük işçi konfederasyonu CGT’den uygulanan açıklamada, Seine-et-Marne’de tespit edilen ve Paris’in de yer aldığı Ile de France bölgesine dağıtım yapan Grandpuits petrol rafinerisinin bloke edildiği duyuruldu.

TASARI GERİ ÇEKİLMEDEN EYLEMLERİNE SON VERMEYECEKLER

Rafineriye giden yolları vasıtalar ve lastiklerle kapatan eylemciler, yasa tasarısı parlamentodan çekilmeden eylemlerine son vermeyeceklerini söylüyor.

BENZİNLİKLERİN ÖNÜNDE KUYRUKLAR OLUŞTU

Rafinerinin gün ortamında bloke edilmesiyle, Paris ve etrafında de yakıt sorunu baş göstermeye başladı. Paris’te birtakım benzinlikler önünde kuyruklar oluşurken birtakım benzinlikler de yakıt olmadığı amacıyla benzin pompalarının üstüne “benzin yok” uyarısı astı.

yasa-tasarisina-kizan-gostericiler-rafineyi_x_8463421_7558_z1[1]

Ile de France’da 76, ülke genelinde ise bin 500 benzin istasyonunda benzin tükendi.

Hafta sonundan itibaren kademeli şeklinde başlayan yol kapatma eylemleriyle göstericiler, rafinerilerden ve depolardan akaryakıt istasyonlarına nakil yapılmasını engelliyor.

Ülkede tespit edilen 8 petrol rafinerisinden 6’sı eylemler sebebiyle yakıt gönderimi yapamıyor.

ARAÇ BAŞINA EN FAZLA 20 LİTRE BENZİN

Fransa’nın kuzey kesimlerinde haftasonundan itibaren vasıta sahipleri benzin bulabilmek amacıyla uzun kuyruklar oluştururken, birtakım sürücüler ve benzinlik sahipleri arasında da kavgalar yaşandığı gözlendi. Bazı benzin istasyonları ise her vasıta başına yalnızca 20 litre benzin verirken, sendikalar grevin gelişen zamanlarda oldukça da artacağını bildirdi.

İsrail gezisinde tespit edilen Fransa Başbakanı Manuel Valls ise greve karşın rastgele bir stok sorunu olmadığı, tasarıdan katiyen vazgeçmeyeceklerini söyledi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR