‘Sabırsızlıkla bekliyorum’

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kjaer, Fenerbahçe’nin Düzce Topuk Yaylası Tesisleri’nde gerçekleştirdiği kamp çalışmasının ikinci gününde düzenlenen basın toplantısında, sarı-lacivertli kulübün bugüne kadar gördüğü en şık tesislerden birine sahip olduğunu söyledi.

Kampın fazla şık gittiğini altını çizen Kjaer, “Çok şık bir tesiste çalışma olanağı buluyoruz, gereksinimiz bulunan ve işimizi basitleştirecek her şey var. Bugün ilk defa takımla tam antrenman olanağı buldum, benim amacıyla yoğun ve şık bir antrenmandı. Şu anda her şey yolunda” diye konuştu.

Spor Toto Süper Lig şampiyonluğunun fazla mühim olduğunu izah eden Kjaer, “Ben burada başarı amacıyla bulunuyorum. Şampiyonluktan başka biri esasen başarısızlık olacaktır. Aksini düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Danimarkalı futbolcu, grupta kendisi gibi defans bölgesinde vazife yapan Portekizli Bruno Alves’le şık biçimde anlaşacaklarına inandığını söyleyerek “Alves’e karşı milli takımla birkaç maç oynama fırsatı buldum. Gerçekten fazla kuvvetli ve kaliteli bir savunma oyuncusu. Birlikte aynı grupta çalışma fırsatı bulmak şık olacak. Savunmada kimin oynayacağı belli değil. Buna sezon içerisinde hocamız karar verecek. Kiminle oynayacağımı şimdilik bilmiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Transferiyle alakalı prosese de değinen Kjaer, şu şekilde konuştu:

“Hoca ve sportif direktörle bahsetmek benim amacıyla mühimydi, bunun amacıyla İstanbul’a geldim. Planlara ve kulübün beklentilerine dair konuştuk. Fenerbahçe’nin dev bir kulüp olduğunu biliyorum. Yüksek civarda oynayan, yüksekleri amaçlayan bir kulüp olduğunu biliyorum ama bunları gelip görmek istedim. Ailemle gözlemler yaptık. Yaşayacakları yeri görmek istediler. Daha evvel ne ben ne de eşim İstanbul’da bulunduk. Burayı görmek istedik. Eşim bana ‘ben bundan sonra İstanbul’da yaşam sürdürmek amacıyla sabırsızlanıyorum ve bu tür bir maceraya atılmamız lazım’ dedi ve aktarma bitti. Eşimin bu sözleri mühim oldu. Eşim olumlu görüş bildirdikten sonra Fenerbahçe’ye ‘evet’ demek basit oldu.”

-Fenerbahçe otobüsüne uygulanan silahlı hücum

Bir gazetecinin, Fenerbahçe otobüsüne geride bıraktığımız sezon uygulanan silahlı hücumnın aktarma görüşmesinde kendisini nasıl etkilediğine yönelik sorusu üstüne Kjaer, şunları söyledi:

“Fenerbahçe’nin önerşık geldiği zaman aklıma gelen noktalardan biriydi. Kulüple ilk görüştüğüm konulardan biri de geride bıraktığımız sene Fenerbahçe otobüsüne uygulanan silahlı hücum oldu ama Fenerbahçe Kulübü bu hususta bana fazla ikna edici davrandı. Bana bu tür bir vakanın bir oldukça yaşanmayacağına ve lüzumlu önlemlerin alındığına dair garanti verdiler. Bunun bir kaza olduğunu söylediler. Bu vaka, Fenerbahçe ve Türkiye’nin imajı yönünden olumlu yansıtılmadı. Umarım bir oldukça bu tür bir vaka gerçekleşmez, herkes lüzumlu önlemleri alır.”

Simon Kjaer, bonservis ücretinin Türkiye’ye aktarma bulunan stoperler arasında en yüksek olmasının kendisi üstünde baskı oluşturup oluşturmadığı sorusunu ise şu şekilde cevapladı:

“Üzerime düşen sorumluluğun farkındayım. Hocamızın ve sportif direktörümüzün benden beklentilerini biliyorum. Bana bu tür bir sorumluluğu yüklenmesinden ve emniyet duyulmasından ötürü mutluyum. Tabi ki baskı olacak, baskının da farkındayım. Böyle bir baskı bana yalnızca emniyet veriyor, kendime bulunan emniyetimi artırıyor. Fransa’da 2 harika sene geçirdim. Almanya ve İtalya’da da şık sezonlar geçirdim. Bu güç vazifeye de atılmaya hazırım. Görevimin güçluğunun bilincindeyim, takımla birlikte bütün bu güç vazifein altından kalkacağımıza inanıyorum.”

– “Galatasaray derbisini sabırsızlıkla bekliyorum”

Danimarkalı futbolcu, Galatasaray ile oynayacakları derbi maçı sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, “Türkiye’nin en büyük derbisi. İtalya’da oynadığım Roma-Lazio maçından oldukça büyük bir derbi mi? O derbiden oldukça büyük bir derbi olma olsılığıni düşünüyorum. Galatasaray maçını oynamak amacıyla aslında sabırsızlanıyorum. Şu anda fazla konuşmamak gerek. Günü gelince maçtan evvel fazlasıyla konuşacağız. İlk derbiye çıkmayı sabırsızlıkla bekliyorum” diye konuştu.

Kjaer, Fenerbahçe’ye gelme sebeplerinden birinin de UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynama olsılığı olduğunu, eleme turunu geçeceklerine inandığını dile getirdi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR