Şehit polislerimiz son yolculuklarına uğurlanıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Pozantı İlçe Güvenlik Müdürlüğü binasına düzenlenen terör saldırısında şehit bulunan polis memurları İsa İpek ve Serdar Kazar amacıyla Adana Valiliğinde merasim düzenlendi.

Valilik bahçesindeki merasimde şehit İsa İpek’in (32) eşi Pınar, 5 yaşındaki kızı Göksu, 2 aylık kızı Asya, annesi Durdu ve babası Mümin ile şehit Serdar Kazar’ın (26) annesi Hatun ve babası Adem ile aile yakınları hazır bulundu.

Törene Vali Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile fazla sayıda yurtdaş katıldı.

Tören evveli protokol üyeleri şehit ailelerinin yanına giderek, ağlayan yakınları teskin etmeye çalıştı.

Bu arada şehit İsa İpek’in 2 aylık kızı Asya kadın polis memurunun kucağında merasim alanına getirilirken, şehidin eşi Pınar ve 5 yaşındaki kızı Göksu, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak uzun vakit gözyaşı döktü.

Vali Büyük, “Şehitlerimiz kahramanca, yiğitçe kendilerine saldıranları bertaraf etmiş, teröristler ölü şeklinde ele geçirilmiştir. Ülkemiz üstünde içte ve dışta plan edilen bütün art niyetli çabalar katiyen netice vermeyecektir”” dedi.

Adana Güvenlik Müdürü Cengiz Zeybek ise “Buradan fazla net ifade etmek isterim ki birlik ve beraberliğimizi, huzur ve emniyet ortamını bozmaya çalışan, silahla demokrasi kavramını kirleten şer odakları fazla güzel bilsinler ki buna hiç kimsenin kuvveti yetmemiştir, yetmeyecektir” diye konuştu.

Konuşmaların sonrasında şehitlerin yakınları tabutlara sarılıp gözyaşı dökeken, İsa İpek’in bir yakını “Ağladığını görmesinler. Ağlamayın kardeşim. Silah versinler de savaşalım. Biz Türkiyeyiz. Biz kaçmayız savaşa gideriz. Sonuna kadar kanımızı canımızı her şeyimizi veririz. Olmaz böyle” diye haykırdı.

Bu arada, merasim bölümünde vazife yapan birtakım polislerin de gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Adana İl Müfütüsü Arif Gökce’nin yaptığı duanın sonrasında şehit cenazeleri, “Şehitler ölmez yurt bölünmez” sloganları ile birlikte araca konuldu. Şehit polis memuru İsa İpek’in cenazesi Ceyhan ilçesine, Serdar Kazar ise Buruk Mezarlığı’na götürüldü.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR