Suriyeli Yazılımcı Google’a Davet Edildi Ama Vize Alamadı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Mojahed Akil isimli Suriyeli genç programcı adayı Mayıs 2014’te duyurduğu Gherbtna isimli programyla Suriyeli mültecilere günlük hayatlarında destek olmayı umuyordu. Geçen sürede çalışmalara devam eden Mojahed yakın vakitte dil bilmeyen mültecilerin tesirleşim problemine yönelik yeni bir program geliştirdi.

SES GETİREN ÇALIŞMALAR YAPAN GENCİ GOOGLE KEŞFETTİ

Çalışmaları ses getirmeye başlayan Mojahed’i son keşfedense Google oldu.Mojahed’in ilerlettiği Gherbtna programsı, Google yönünden bağımsız geliştirilip,dünya genelinde sosyal bir tesir yapan üç programdan biri şeklinde görüldü.

GOOGLE GENÇ YAZILIMCIYI ABD’YE DAVET ETTİ

Bu programlamayı (her sene yazılımcılarla yaptığı toplantı olan) Google I/O sahnesine çıkarmaya hazırlanan şirket, Türkiye’ye gelip Mojahed ile eş güdümlü bir tanıtım klibi bile hazırladı. Mojahed’i programsını ve tecrübesini paylaşmak üzere Google I/O’ya çağıran Google, genç yazılımcıya vize müracaatı amacıyla çağrı mektubu da gönderdi.

KONSOLOSLUKTA SORULAN HER BİR SORU HEVESİMİ KIRDI

ABD İstanbul Konsolosluğu’na vize müracaatını ileten Mojahed, 9 Mayıs’ta yüz yüze mülakata alındı ve fazla sayıda soruyla karşılaştı. Mojahed her bir bozukluğun özgüvenini zedeleyip, gitme hevesini biraz oldukça söndürdüğünü söylüyor.

unu-sinirlari-asti-kendi-engelleri-asamadi_x_8444956_3238_z1[1]

UYGULAMASI SINIRLARI AŞTI, KENDİ VİZE ENGELİNİ AŞAMADI

Ytesirlileri ABD’ye iltica etmeye çalışmadığına ikna etmeye çalıştığını ifade eden Mojahed, programıyla sınırları aşsa da vize departmanını aşamadı. Mojahed’in mülakatın neticesinde vize müracaatı reddedildi.

GOOGLE’IN YAZILIM TOPLANTISINA KATILAMAYACAK

Mojahed, dünya genelinde nerdeyse bütün programcıların gitmek isteyeceği Google I/O’ya büyük ihtimalle katılamayacak. Zira Google I/O bu sene 18 Mayıs’ta başlıyor… Genç yazılımcı haksızlığa uğradığına inanıyor ve bu halle elinden geldiğince mücadele etmeye çalışıyor. Gelişmeleri iletmeye devam edeceğiz.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR