THY’ye Açtığı İşe İade Davasını Kazandı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

2009 senesinde THY’de kabin görevlisi olarak işe başlayan Zuhal Şengül’ün 2014 senesinde, performans düşüklüğü” neden gösterilerek iş akdi feshedilmişti. Şengül THY’ye açtığı işe dönüş davasını kazandı fakat işe geri dönüş yapmayacak. 2 senelik sessizliğini bozan Şengül, ”Çıkarılmayı bekliyordum, zira ben 9 ay vakitsince başka arkadaşlarımızla grevde kaldım. Greve katıldığım amacıyla iş akdim sonlandırıldı” dedi.

THY’DE 5 YIL ÇALIŞTI

Spor akademisinde eğitim gören ve 17 senedir yaptığı karatede kara kUşak sahibi bulunan Zuhal Şengül, Türk Hava Yolları’nda (THY) 2009 senesinde kabin görevlisi olarak çalışmaya başladı. Şengül’ün 2014 senesinde iş akdi “performans düşüklüğü” gerekçesiyle feshedildi.

KLİPLERDE OYNADI, FOTOMODELLİK YAPTI

Kliplerde oynayan ve dergilere de fotomodellik yapan Şengül’ün “cesur pozlar verilen amacıyla” iş akdinin feshedildiği olarak haberler çıktı.

İNGİLİZ GAZETELERİNE HABER OLDU: SİZ OLSAYDINIZ KOVAR MIYDINIZ?

İngiliz Mirror ve Daily Mail gibi medya kuruluşları, işten eksiltildikten sonra Şengül’ün fotoğraflarını yayımlanarak “Siz olsaydınız kovar mıydınız?” olarak haberler yaptı.

thy-nin-hostesi-ise-donus-davasini-kazandi_x_8926715_8011_z41

ABD’YE YERLEŞTİ

Şengül, 2015 senesinde Türkiye’den ayrılarak ABD’ye yerleşti. Halen New York’ta fotomodellik ve pilates eğitmenliği yapan Şengül, kısa bir vakit evvel anne oldu.

İŞE GERİ DÖNÜŞ DAVASINI KAZANDI

Bu sırada THY’ye açtığı işe geri dönüş davasını da kazandı fakat Şengül işe geri dönüş yapmayacak.

“DİKKAT ÇEKEN BİR TİPTİM”

2 sene vakitn sessizliğini bozan Şengül, “Fotoğraflarımın medyada yer almasından 4 ay evvel iş akdim feshedilmişti.Gerekçe olarak performans düşüklüğü gösterildi. Çıkarılmayı bekliyordum, zira ben 9 ay vakitsince başka arkadaşlarımızla grevde kaldım. Greve katıldığım amacıyla iş akdim sonlandırıldı. O vakitçte fazla ilgi çektiğimi düşünüyorum. Dövmeli, saç rengi, saç tipi biraz ilgi çeken bir tiptim. Davayı kazanacağım aklımın ucundan geçmemişti” diye konuştu.

“İŞ AKDİM FESHEDİLMESEYDİ DE THY’DE DEVAM ETMEYECEKTİM”

Şengül, “Haberlerin sonrasında nefret söylemleri, tacizli mesajlar aldım. Sosyal medyadaki zorbalıklar beni fazla üzdü. İş akdim feshedilmeseydi de THY’de devam etmeyecektim” dedi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR