TRY Mühendislik Kalıcı Yaşam Hattı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yükseklik kavramı kişiden kişiye göre değişse de genel olarak adım atarak çıkamadığımız yerler olarak tanımlanmaktadır. Yüksekte çalışma kuralları ve korunma yöntemleri ise öncelikle kanunlar ve standartlar tarafından belirlenmiştir.

Genellikle 1,50 metrenin üzerinde yapılması gereken çalışmalar yüksekte çalışma olarak kabul edilmiştir. Ancak bu oran ülkeden ülkeye de farklılık gösterebilmektedir. Bu oranın üzerinde çalışması gereken personel ya da personellerin mutlaka kişisel korucu donanımları ve düşme engelleyici sistemler ile korunması zorunludur. Kalıcı yaşam hattı işte bu nokta da hayatımıza giren bir kavramdır. Düşmeler genellikle inşaat endüstrisinde en çok ölümle ya da ciddi oranda sakatlıklarla sonuçlanan kazalardır. Yüksekte çalışan kimseler üzerinde yapılan araştırmalar gösteriyor ki yüksekte çalışan kimselerin %85’i ya hayatını kaybetmiştir ya da yatağa bağlı kalacak şekilde ciddi sakatlıklar yaşayarak hayatlarını devam ettirmek zorunda kalmışlardır.

Yüksekte çalışması planlanan personel için düşme ihtimalinin bulunduğu tüm yerlerde kurulabilen, bu hatta bağlı şekilde çalışması planlanan personelin ilk başta düşmesini ya da düşüşünü engelleyen ve olası bir düşme olayı esnasında zarar görmeden kurtulmasını sağlayan sistemlerin geneline kalıcı yaşam hattı denmektedir.

Kalıcı Yaşam Hattı Nerelerde Kullanılır?

Kalıcı yaşam hattı her türlü durumda yüksekte çalışan personel ya da personellerin güvenliğini sorunsuz olarak sağlayacak şekilde dizayn edilmiştir. En fazla inşaat alanlarında kullanılan bu yaşam hatları, çatı ışıklık temizliği, fabrika ve makinelerin bakım ve onarım işleri, yeşil çatı bakım ve onarımı, dış cephe temizliklerinde, boya ve badana işlemlerinde, elektrik sistemleri döşemesinde kullanılır. Ayrıca solar ve Fotovoltaik yani güneş panellerin bakımı ve temizliği, havalandırma sistemlerinin onarımı ve bakımı, cadde ve sokaklardaki direklere tırmanışlarda, oluk temizliği ve bakımı ve daha pek çok alanda kullanılmaktadır.

Ankrajlar ile çatıya sabitlenen bu sistem üzerindeki şok emiciler ile herhangi bir düşme durumu esnasında kişinin üzerinde oluşabilecek ani darbe etkilerini en aza indirir başka bir değişle sönümleyerek olası bir yaralanmayı engeller.

Kalıcı Yaşam Hattı Kullanımı

Kalıcı yaşam hattı kullanımı bir yasal zorunluluk olması yanında çalışanlarının can ve mal güvenliğini sağlaması acısından vicdani yükümlülüktür. İşletmeler, firmalar yasallar çerçevesinde dahi olsa bu koruyucu ekipmanlar olmadan çalışanlarını yüksekte çalıştırmamalıdır. Çalışanlarınızın güvenliği, olası kazaların önüne geçmek için yaşam hattı modellerimizi incelemek ve ayrıntılı bilgi almak için hemen ana sayfa üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Uygun fiyatlara toplu alışveriş yapmak, yasal standartlara uygun kalıcı yaşam hattı ürünlerine sahip olmak için hemen şimdi bizlere ulaşabilirsiniz.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR