Türkiye’nin En Büyük Şirket Sıralaması

   2025 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türkiye’nin en büyük şirketleri Tüpraş, OMV Petrol Ofisi ve Türk Hava Yolları (THY) olarak belirlendi.

Capital dergisi yönünden Vodafone’un ana sponsorluğunda düzenlenen Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması’nın neticeleri İstanbul’da düzenlenen törenle açıklandı. Törende, inceleme kapsamında ciro, karlılık, dışsatım ve istihdam rakamlarına göre değerlendirilen şirketlere 8 kategoride 24 mükafat verildi.

EN BÜYÜK ŞİRKET TÜPRAŞ

Araştırmada Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir zeminde büyümesine katkı gerçekleştiren şirketler ciro büyüklüğüne göre sıralanıyor. Buna göre, Türkiye’nin en büyük şirketleri Tüpraş, OMV Petrol Ofisi ve THY, “Türkiye’nin En Büyük Şirketleri” olurken, Yatağan Termik Enerji Üretim, Cengiz Enerji ve Kipaş Kağıt Sanayi İşletmeleri de “Cirosunu En Çok Artıran Şirketler” arasında yer aldı.

-“En Çok Kar Eden Şirketler” kategorisinde THY, Turkcell ve Tüpraş, “Karını En Çok Artıran Şirketler” kategorisinde ise Borusan Lojistik Dağıtım, Plasmar Plastik ve Eser Taahhüt ilk 3 sırayı paylaştı.

-“En Çok İhracat Yapan Şirketler” Ford Otosan, Tüpraş ve Oyak Renault, “İhracatını En Çok Artıran Şirketler” ise Mobiltel, Melike Tekstil ve Koluman Motorlu Araçlar oldu.

-“En Çok İstihdam Sağlayan Şirketler” kategorisinde Türk Telekom, BİM Birleşik Mağazalar ve LC Waikiki Mağazacılık, “İstihdamını En Çok Artıran Şirketler” kategorisinde ise Aksa Elektrik, Altın Ateş Kimya ve Gediz Elektrik Perakende Satış yer aldı.

iste-turkiye-nin-en-buyugu_x_9063489_2530_z51

KİBAR HOLDİNG KURUCUSU ASIM KİBAR’A ONUR ÖDÜLÜ

Bu sene 19’uncusu uygulanan inceleme kapsamında, Kibar Holding kurucusu ve Onursal Başkanı Asım Kibar, haysiyet mükafatına layık görülürken, 2016’da ilk kez verdiği “Vodafone Dijitalleşme Özel Ödülü”nü ise Migros Ticaret AŞ Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirme Direktörü Kerim Tatlıcı aldı.

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Colman Deegan, törende yaptığı konuşmada, Vodafone olarak Türkiye piyasanın geleceğine ve potansiyeline inandıklarını, Türkiye’nin en büyük uluslararası direk yatırımcılarından biri olarak, yatırımlarını aynı sürat ve kararlılıkla sürdürdüklerini ifade etti.

Deegan, bugünümüzde dijitalleşmenin, kurumların başarısında kritik rol oynadığını ve ileride bu rolünü oldukça da artıracağını belirterek, gerçekleştirdikleri her işin merkezine müşterileri koyduklarını ve onların dijitalleşmesini sağladıklarını kaydetti.

“ULUSAL DİJİTALLEŞME ENDEKSİNİ YÜZDE 75’E ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Dijitalleşme Endeksi’ne göre, dijitalleşmedeki her 10 puanlık yükselişin yüzde 1,5’lik ek faiz ve vergi evveli kar marjı manasına yaklaştığını altını çizen Deegan, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Vodafone olarak, Yarına Hazırım Platformu altında kurumların verimliliklerini artırarak değişen iş aleminde yarına hazır olabilmesine yardımcı olacak yenilikçi çözümler sunuyoruz. Bugün itibarıyla Türkiye’deki 44 bin işletme yönünden doldurulan anket neticesine göre yüzde 53 bulunan yerel dijitalleşme endeksini yüzde 75’e çıkarmak amacıyla çalışıyoruz. Bu vesileyle mükafat alan şirketler başta olmak üzere bütün Capital 500 şirketlerini gösterdikleri üstün performansın yanı sıra Türkiye’nin büyümesine sağladıkları katkıdan ötürü kutlama ediyoruz.”

‘EN BÜYÜK SERMAYEMİZ EMEĞİMİZDİ’

Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması’nda haysiyet mükafatına layık görülen Asım Kibar da 1950’de Kayseri’de başladığı iş yaşamına 1970’te İstanbul’a gelerek yeni bir başlangıç yaptığını, “kardeşi” olarak gördüğü çalışma arkadaşlarıyla bugünleri eş güdümlü kurduklarını anlattı.

Kibar, “En büyük sermayemiz emeğimizdi. Gece gündüz demeden var gücümüzle çalıştık. Bu kadar çalışmanın mükafatü da büyümek ve gelişmek oldu. Yıllar evvel başladığımız meşakkatli yolculuk, bugün değişik sektörlerde, oldukça çok çalışan ve oldukça çok iş ortağı ile eş güdümlü günden güne gelişerek devam ediyor. Ülkemize katma değer yaratmayı kendisine amaç edinen bir firma olarak, bugünlerin esasını ilk günlerden itibaren atmaya çalıştık.” olarak konuştu.

Diğer Haberler

Deniz Undav için Söylediği Sözler Başını Yaktı

Fenerbahçe ile Stuttgart arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi maçının ardından saha...

THY'nin Şam'a İlk Seferi için Tarih Belli Oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'den Şam'a ilk uçuşun 23...

Deneyimli Kaleci Enkaz Altında Kaldı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem 10 ilimizde yıkıma nede...

Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü'nün Takımına Şok Ceza

illi futbolcular Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü'nün formasını giydiği Benfica, ...

Aşiret Düğününde Takılanlar Ağızları Açık Bıraktı

Van'da gerçekleştirilen ve 10 bin kişinin katıldığı aşiret düğününde damada 10 m...

Norveç'te Erling Haaland Depremi

Manchester City'nin yıldızı Erling Haaland, kasık sakatlığı nedeniyle ülkesi Nor...

Osimhen'li Nijerya Milli Takımı'nda Şaşırtan Kamp Oteli

Rabat Kampında Beklenmedik Manzara 2026 FIFA Dünya Kupası Afrika elemeleri play...

Nesrin Cavadzade'nin Üstsüz Güneşlenmesinin Nedeni Ortaya Çıktı

Attığı her adım olay olan oyuncu Nesrin Cavadzade tatilde üstsüz güneşlendiği an...

Şimşek: "Türkiye 2026'da Devler Liginde Olacak"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye dair iyimser söylemlerde bulund...

Bakan Koca Uyardı: "Deprem Bölgesinde Şebeke Suyu İçmeyin"

Kahramanmaraş'ta alınan su örneklerinden 176'sının uygunsuz bulunduğunu belirten...

Fransa'da 10 Euro Krizi: Küçük Banknotlar ATM'lerden Siliniyor

Günlük Hayatta En Çok Tercih Edilen Banknotlar Erişilmez Hale Geldi Fransa’da v...

Etna Yanardağı Faaliyete Geçti! Tüm Uçuşlar İptal Edildi

İtalya'nın Sicilya Adası'nda bulunan Etna Yanardağı yeniden faaliyete geçti. Yan...

Türkiye 3 Metre Kaymış Durumda

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerle ilgili açıklamalarda bulunan Kandilli...

Hükümet Konağı Vatandaşları İsyan Ettirdi

Isparta'ya bağlı 15 bin nüfuslu Keçiborlu ilçesinde inşa edilen hükümet konağı v...

Kırklareli ve Edirne'ye İstanbul'dan Yoğun Göç

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yükselen olası İstanbul...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR