AB Yaptırım Konusunda Kararlı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri nedeniyle Türkiye’ye yaptırımın görüşüleceği 11 Aralık zirvesi öncesinde, bugün Brüksel’de bir araya gelen dışişleri bakanları, kritik açıklamalar yaptı. Alman Bakan Maas, “Türkiye ile diyalog çabalarından sonuç alamadık” dedi.

Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri nedeniyle 11 Aralık’ta Türkiye’nin görüşülecek olduğu AB liderler zirvesi öncesinde bugün Brüksel’de gerçekleştirilen AB Dışişleri Bakanları Konseyi’nde Türkiye ile ilişkiler ve olası yaptırımlar masaya yatırılıyor.

MAAS: ÇOK ÇABALADIK AMA SONUÇ ALAMADIK

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, “Bugün bir kez daha Türkiye ile meşgul olacağız” dedi. AB Dönem Başkanı Almanya’nın, Türkiye ile bir diyalog zemini oluşturabilmek için için son aylarda “olağanüstü çaba gösterdiğinin” altını çizen Maas, bundan sonuç alınamadığına vurgu yaptı.

Heiko Maas, “Ne yazık ki Türkiye, Kıbrıs ve Yunanistan arasındaki gerilimler nedeniyle AB ile Türkiye arasında doğrudan diyaloğun başlatılması mümkün olmadı. Aksine, çok ama çok fazla provokasyonlar söz konusu oldu. Bu nedenle, üye ülkeler arasında bundan ne tür sonuçlar çıkarmamız gerektiğini görüşeceğiz” diye konuştu. Türkiye’ye yaptırımın görüşüleceği zirve öncesi yaptırım sinyali: Çok çabaladık ama sonuç alamadık

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR