Bombacının Abdulbaki Sömer Olduğu Kesinleşti

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ankara bombacısının kimliğiyle ilgili, DNA örenğiyle son buldu. Saldırıyı üstlenen PKK’nın uzantısı TAK’ın adını açıkladığı Abdulbaki Sömer’in babasından alınan DNA örneği ile teröriste ait ceset parçalarının eşleştiği belirleme edildi.

Baba Musa Sömer, Salih Neccar adıyla servis edilen fotoğraftaki bireyin de kendi oğlu Abdulbaki Sömer olduğunu belirtmişti.

SALDIRININ TALİMATI KANDİL’DEN

Savcılığın, kuşkuluların tutuklama istemli sevk yazısına göre ise, saldırgana eylem talimatını PKK’nın dağ kadrosundaki isimler verdi.

21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 14’Ü TUTUKLANDI

Ankara’da 17 Şubat’ta 28 bireyin ölümüyle neticelenen bombalı hücum sebebiyle gözaltına alınan 21 şahıstan 14’ü tutuklanırken, 7’si serbest bırakıldı. Savcılığın tutuklama talebinde hücumnın çekirdek kadrosunu meydana getiren 8 PKK delegesi teröriste 28’er kez “nitelikli kasten öldürme”, 1’er kez de “devletin birliğini bozmak” suçlaması yöneltildi.

Her iki suçlamanın da cezası ağırlaştırılmış müebbet. Çekirdek kadrodaki 8 şüpheli hakkında, 29’ar kez ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açılacak.

8 ŞÜPHELİ İÇİN BİN 620 YIL İSTENECEK

8 şüpheli, 81 yaralı amacıyla 81 kez “nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan bin 620 yıla kadar hapis istemiyle de yargılanacak.

Tutuklama kararında, hücumda sarfedilen aracı İzmir’deki rent a car firmasından düzmece kimlikle kiralayıp PKK mensuplarına satan dolandırıcılık çetesi mensuplarına ise “silahlı terör örgütüne yardım etme”, “dolandırıcılık” ve “resmi belgede düzmececilik” suçlamaları yöneltildi. Çete üyelerine ise 27 yıla kadar hapis istenecek.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR