Erzurum’da Kar ve Tipi Hayatı Adeta Felç Etti

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili bulunan kar ve tarzı sebebiyle birtakım yollarda ulaşım sağlanamıyor. Hastaların snowtracklarla kurtarıldığı Erzurum’da belediyeye ait spor tesisinin çatısı çöktü. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı ise, kar ve tarzınin yoğunlaşması sebebiyle bilhassa güney ilçelerine mecburi durumlar dışında gidilmemesi ikazında bulundu.

Doğu Anadolu’da kar ve tarzı yaşamı resmen felç etti. Karayolları 12’nci Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Akşar-Gaziler-Karaurgan karayolunun 0 ile 12 kilometreleri arası, Gaziler-Sarıkamış-Karaurgan yol ayrımının 34 ile 49 kilometreleri arası, Erzurum-Tekman karayolu yol ayrımının 9 ile 35 kilometreleri arası, İkizdere-İspir Karayolunun 0 ile 5 kilometreleri arasının Çobandede-Karayazı karayolu ile Hınıs-Hacıömer yol ayrımının 0 ile 70 kilometreleri arası kar ve tarzı sebebiyle ulaşıma kapandı. Erzurum-Bingöl karayolu il sınırının 17 ile 81 kilometreleri arası, Söylemez-Hınıs yol ayrımının 0 ile 59 kilometreleri arası ve Hınıs-Varto karayolunun 0 ile 7 kilometreleri arasında da olumsuz hava koşulları sebebiyle ulaşım sağlanamıyor.

BELEDİYE UYARDI

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, yazılı bir açıklama yaparak kar ve tarzınin yoğunlaşması sebebiyle bilhassa güney ilçelerine mecburi durumlar dışında gidilmemesi ikazında bulundu. Resmi kurumların uyarıları tarafında hareket edilmesini isteyen Büyükşehir Belediyesi, Erzurum- Muş karayolu ile ulaşımın sağlandığı Hınıs, Karayazı, Tekman, Karaçoban ilçelerine kötü hava koşulları etkisini kaybedinceye kadar gidilmemesi lüzumluliğini bildirdi.

Açıklamada şu ifadeler kaydedildi: “Erzurum’da etkili bulunan kar yağışı ve tarzı, karayolu ulaşımında görüş uzaklığını yer yer sisle eş güdümlü 1 metreye kadar düşürebilmektedir. Vatandaşlarımızın fazla lüzumlu olmadıkça bilhassa güney ilçelerine kar yağışı ve tarzı dininceye kadar ulaşım konusu ile ilgili hassasiyet göstermeleri önemle rica olunur.”

“HORASAN’DA BELEDİYEYE AİT SPOR TESİSİ ÇÖKTÜ”

Öte yandan Horasan’da spor turnuvaların düzenlendiği belediyeye bağlı spor tesisinin çatısı çöktü. Çökme sırasında içeride kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi. Olayda halı saha kullanılamaz duruma geldi. Olayın sonrasında Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, spor tesisinin 3 sene evvel yüksek bir maliyetle yaptırıldığını söyleyerek suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

HASTALAR SNOWTRACKLARLA KURTARILDI

Kar ve tarzı sebebiyle yolları kapanan Tekman’a bağlı köy ve mezralarda, hastalar kar üstü araçları snowtracklarla kurtarılarak hastanelere yetiştirildi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR