FETÖ’cü Memurlar İçin Prim Ödeme Uygulaması Değişti

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

FETÖ’cü memurlar amacıyla prim ödeme programı değişti. SGK emeklilik keseneklerini yüzde 50 indirilirken, memuriyetten çıkartılanlar da emekli olamayacak. İşte Sabah’tan Faruk Erdem’in o yazısı:

ERKEN EMEKLİLİĞİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

“Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı bulunduğu amacıyla vazifeden uzaklaştırılan, memuriyetten atılan ya da açığa alınan kamu çalışanlarının emeklilik işlemleriyle alakalı yönetmelik geride bıraktığımız hafta ilk kez bu köşede yer almıştı. Buna göre FETÖ’cülerin yıpranmadan yararlanarak erken emekli olmalarının önüne geçildi. Söz hususu uygulamalar ve açığa alınan memurların sigorta kesenekleriyle alakalı ayrıntılar da netleşiyor. Soruşturma yaşamış memurlar amacıyla idari ve adli karar verdiğie kadar prim ve yıpranmalarının nasıl uygulanacağını SGK bir duyuruyla açıkladı. Yıpranma kapsamında bilhassa Güvenlik ve TSK mensupları amacıyla her sene 90 gün veriliyor. Böylece 10 sene çalışan bir kamu vazifelisi amacıyla fiili hizmet zammı 2.5 sene oluyor. Yönetmelik farklılığı bu haktan yalnızca vazife başındakilerin yararlanacağını söyleyerek böylece, açığa alınanların faydalanamayacağını hükme bağladı.

feto-cu-memurlar-ucret-almaya-devam-edecek-mi_x_8675071_7671_z1[1]

SADECE YÜZDE 50 ÖDEME YAPILACAK

Açığa alınan ya da vazifeine son verdiği kamu personeliyle alakalı yapılacak işlemlerin anlatıldığı duyuruya göre, açığa alınan ve kurumlarınca açık aylığı ödenmeye başlananların, bu aylıklarının ödenmeye başladığı tarihi takip eden aydan itibaren emekli keseneği ve kurum karşılıkları yüzde 50 oranında ödenecek. Böylece memurların gelecekte emekliliklerini etkileyecek primler yarı yarıya yatırılmış olacak.

Fiili hizmet zammından yararlanacak TSK ve Güvenlik personeli amacıyla de yüzde 50 oranında yararlanma koşulu konuldu. Ancak bu personelin yıpranmadan yararlanabilmeleri amacıyla kesinlikle vazife başında olmaları gerekiyor. Dolayısıyla açıkta ya da diğer kurumlarda olanlar bu yüzde 50’den de yararlanamayacak.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR