Macron’un Türkiye’nin AB Üyeliği İle İlgili Sözlerine Sert Tepki

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Türkiye’nin AB üyelik sürecinin sonlandırılarak stratejik bir ortak olarak görülmesi gerektiği yönündeki sözlerine yanıt verdi. Aksoy, “Macron Türkiye’nin gerçeklerini bilmiyor.” dedi. Dışişleri’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“TÜRKİYE’NİN GERÇEKLERİNDEN UZAK OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Paris’te düzenlenmekte olan Büyükelçiler Konferansı’nda dün (27 Ağustos 2018) ülkemize ve AB üyelik sürecimize ilişkin olarak sarfettiği bazı sözleri derin bir teessüfle karşılıyoruz.

Ülkemiz, 15 Temmuz 2016’da akim bırakılan darbe girişimi nedeniyle oldukça zor bir dönem geçirmiştir. Ancak geçtiğimiz ay içerisinde OHAL sona erdirilmiş, Türkiye olağan döneme girmiş ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçişin ardından özellikle AB reformları konusunda ilerleme dönemine geçilmiştir. Macron’un ülkemize ilişkin açıklamaları, hemen her platformda defaatle izah etmemize rağmen, Türkiye’nin gerçeklerini anlamaktan uzak olduğunu bir kere daha göstermiştir.

“ÜLKEMİZİN ‘AVRUPA KARŞITI’ OLDUĞUNU SÖYLEMEK GERÇEKLERLE ÖRTÜŞMEZ”

Avrupa’nın siyasi, coğrafi ve tarihi açıdan ayrılmaz bir parçası olan ve Avrupa kıtasının güvenliği için her zaman üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiş olan ülkemizin “Avrupa karşıtı” olduğunu söylemek gerçekle örtüşmemektedir.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR