Fransa’da 60 yılın en sıcak dönemi yaşanacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Fransa’da aşırı sıcaklar bundan ötürü ısınan kablolarda meydana gelen tahribat sebebiyle 800 bin ev ve iş yeri elektriksiz kaldı.

Fransa Elektrik Dağıtım Ağı’ndan (RTE) uygulanan yazılı açıklamada, ülkenin batısında 800 bin ev ve iş yerine dün bir vakit elektrik verilemediği bildirildi.

Kesintinin ülkede dünden bu yana etkili olmaya başlayan aşırı sıcaklar sebebiyle elektrik kablolarında ortaya gelen tahribattan kaynaklandığı duyurulan açıklamada, restoranlar ve sinema salonları gibi halkın ortak kullanım alanlarının da kesintiden etkilendiği kaydedildi.

Elektriğin sabah saatlerinde tekrar sağlanmaya başlandığı belirti edilen açıklamada, kesintilerin sıcak havalar devam ettiği prosese vakit vakit yaşanabileceği ikazında bulunuldu.

– 60 senenin en sıcağı

Fransa’da pek fazla bölümde 40 dereceyi aşan sıcaklıklar sebebiyle turuncu alarm verildi.

Yetkililerin yaptığı uyarılarda, son 60 senenin en sıcak döneminin yaşanacağı belirtilirken, ihtiyar, hamile ve ufak çocukların dışarı çıkmaması, bol su tüketilmesi tavsiye edildi.

Sağlık Bakanlığı, ülke çapında hastanelerde lüzumlu tedbirlerin alındığını açıklarken, huzurevleri ve düşkünler yurtları da alarma geçirildi.

Yine yetkililer, kırsal kesimde ya da kentlerde tek başına yaşam sürdüren ihtiyar ve özürlü şahıslerin, sıcak havadan ötürü güç halde kalmaları durumunda yardım isteyebilmeleri amacıyla hususi telefon hatları oluşturdu.

Fransa’yı 2003 senesi Ağustos ayında tesiri altına alan sıcak hava dalgası sırasında, fazlası evlerinde yalnız yaşam sürdüren ihtiyarlar olmak üzere aşağı yukarı 20 bin şahıs hayatını kaybetmişti. Yalnız yaşam sürdüren ihtiyarların öldüğü, günler sonra anlaşılmıştı.

Diğer taraftan, aşırı sıcakların tesiri ile başkent Paris amacıyla hava kirliliği alarmı verildi. Havadaki ozon miktarının bir metreküpte 180 gramı geçtiğini belirten yetkililer, başkentlilere gerekmedikçe hususi vasıtalarını kullanmama tavsiyesinde bulundu.

Sıcak hava dalgasının İspanya, Belçika ve İngiltere’de de günlük hayatı olumsuz etkilemesi bekleniyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR