Kocasının Ölümünü 5 Yıl Sonra Aydınlattı!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Murat Demirbilek, İstanbul Maslak’ta 2011 senesinde yaptığı kaza neticesi yaşamını yitirdi. Kazada, Demirbilek’in karşı şeride geçerek çarptığı vasıtada belirleme edilen G.K. ile kızı hafif yaralandı. Soruşturma neticesinde kazanın Demirbilek’in eksikliği neticesi ortaya geldiği belirtilerek takipsizlik kararı verildi. Eşini kaybeden YeniGazetesi Demirbilek ise mahkemede, avukatı Onur Gündüz vasıtasıyla vakaa ait görüntüleri vererek kazaya diğer bir aracın da karışmış olma ihtimalini savunup, araştırma istedi. Talep üstüne ağır ceza mahkemesi, takipsizlik kararını kaldırdı. Savcılık, karşı şeritten gelen G.K. ile ilgili dava açtı.

BERAAT VE SUÇ DUYURUSU

2012’de açılan dava neticesinde kazada rastgele bir eksikliği bulunmayan G.K. ile ilgili beraat kararı verildi. Mahkeme, vakada üçüncü bir aracın olabileceği tarafındaki iddiaların araştırılması ve bu vasıta sahibi ile ilgili meşru prosedür yapılması amacıyla suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Yeniden tahkîkat başlatıldı, kamera kayıtları incelendi. Demirbilek’in hayatını kaybettiği yerin biraz ilerisinde ‘tek taraflı’ ve ‘parasal hasar görmüş’ şeklinde kayıtlara geride bıraktığımız bir kaza belirleme edildi. Bu araca yoğunlaşan savcılık, şoför O.K.’yı sorgulayınca vakanın seyri değişti.

POLİS OĞLU, ‘KAZAYI ÜSTLEN’ DEMİŞ

O.K., babası polis belirleme edilen yaşı ufak D.T.’nin kendisini arayarak parasal hasar görmüş kaza yaptığını söyleyip vaka yerine çağırdığını ve kendisinin de vakası üstlendiğini itiraf etti. “Diğer kazaya bakarken biz de kaza yaptık” diyen D.T. ise bu iddiayı reddetti. Fakat bilirkişi raporunda, D.T.’nin ifadesinde sağ bariyerlere çarptığını ileri sürdüğü aracın sol ön far beraberinde sürtme ve göçük bulunduğu belirtildi. D.T.’nin Murat Demirbilek’in aracına çarparak karşı şeride geçip kaza yapmasına sebep bulunduğu, vakada asli ve tam kusurlu varbulunduğu tarafında rapor hazırlandı. D.T. ile ilgili 10 yıla kadar hapis talebiyle çocuk ağır ceza mahkemesi’nde dava açıldı.

kocasinin-oldugu-ve-kusurlu-bulundugu-kazanin_x_8958055_7890_z31

POLİSE DE DAVA

Savcılık, aracı kendisinin kullandığını ifade ederek rapor tutturan O.K. ile ilgili “suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme” suçlarından 10 yıla, raporu düzenleyen trafik polisleri R.Y. ve F.Z. ile ilgili ise 1 yıldan 7 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı.

“ADALETE GÜVENİYORUM”

Eşinin ölümünden sonra 2 çocuğunun geride kaldığını bildiren YeniGazetesi Demirbilek, “Güçlü durmaya çalışıyorum. Eşimi fazla seviyordum. Ona sevgimden ve saygımdan hiçbir vakit bu davanın peşini bırakmayacağım. Eşim orada rahat uyuyacak. Adalete güveniyorum. Suçluların cezasını çekmesini istiyorum” diye konuştu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR