Şehirler Arası Seyahat Serbest Olacak

   2025 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yarın başlayıp 1 Haziran’da sona erecek olan kademeli normalleşme dönemi içerisinde, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre ve günlerde şehirler arası seyahat yapılabilecek.

İçişleri Bakanlığı, 17 Mayıs saat 05.00 itibariyle sona erecek tam kısıtlama dönemi sonrası başlayacak kademeli normalleşme takvimini açıkladı.

81 ilin valiliklerine gönderilen “Kademeli Normalleşme Tedbirleri” konulu genelgede 1 Haziran 05.00 tarihine kadar şehirler arası seyahat kısıtlamaları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre ve günlerde kaldırıldı. Genelgede tedbirler kapsamında geçerli olacak istisna ve zorunlu sayılacak durumlara da yer verildi.

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT KISITLAMASININ İSTİSNALARI

Genelgede şehirler arası seyahat kısıtlamasının istisnaları şu şekilde yer aldı:

– “Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşlarımızın uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatler için ayrıca seyahat izni alınması istenmeyecek, şehirlerarası seyahat edileceğinin bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz edilmesi yeterli olacaktır. Bu durumdaki kişilerin şehirlerarası toplu taşıma vasıtaları ile ikametleri arasındaki hareketlilikleri, kalkış-varış saatleriyle uyumlu olmak kalmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır.

– Zorunlu bir kamusal görevin ifası kapsamında ilgili Bakanlık ya da kamu kurum veya kuruluşu tarafından görevlendirilmiş kamu görevlilerinin (müfettiş, denetmen vb.) özel veya resmi araçlarla yapacakları şehirlerarası seyahatlerine, kurum kimlik kartı ve görevlendirme belgesinin ibraz edilmesi kaydıyla izin verilecektir.

– Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak veya cenaze nakil işlemine refakat etmek amacıyla herhangi bir cenaze yakınının e-devlet kapısındaki İçişleri Bakanlığına ait E-BAŞVURU veya ALO 199 sistemleri üzerinden yapacağı başvuru (yanında akraba konumundaki 9 kişiye kadar bildirimde bulunabilecektir) sistem tarafından vakit kaybetmeksizin otomatik olarak onaylanarak cenaze yakınlarına özel araçlarıyla seyahat edebilmeleri için gerekli seyahat izin belgesi oluşturulacaktır.

Cenaze nakil ve defin işlemleri kapsamında başvuru yapacak vatandaşlarımızdan herhangi bir belge ibrazı istenilmeyecek olup Sağlık Bakanlığı ile sağlanan entegrasyon üzerinden gerekli sorgulama seyahat izin belgesi düzenlenmeden önce otomatik olarak yapılacaktır.

2.2- Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşlarımızın özel araçlarıyla şehirlerarası seyahate çıkmamaları esastır.

Ancak aşağıda belirtilen zorunlu hallerin varlığı durumunda vatandaşlarımız, bu durumu belgelendirmek kaydıyla; e-devlet üzerinden İçişleri Bakanlığına ait E-BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden Valilik/Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla da seyahat edebileceklerdir. Seyahat İzin Belgesi verilen kişiler, seyahat süreleri boyunca sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır.

ZORUNLU SAYILABİLECEK DURUMLAR

– Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,

– Kendisi veya eşinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakınına ya da kardeşine refakat edecek olan (en fazla 2 kişi),

– Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler),

– ÖSYM tarafından ilan edilmiş merkezi sınavlara katılacak olan,

– Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen,

– Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan,

– Ceza infaz kurumlarından salıverilen, kişilerin zorunlu hali bulunduğu kabul edilecektir.”

Diğer Haberler

Galatasaray, Muslera'nın Yerine Marcin Bulka'yı Gündemine Aldı

Galatasaray, uzun yıllardır takımın kalesini koruyan Fernando Muslera'nın olası ...

Fenerbahçe'nin Yeni Transferi 10 Numarayı İstedi!

Fenerbahçe'nin yeni transferi Sebastian Szymanski, Arda Güler'in ayrılığı sonras...

Galatasaray'dan Hakem Yasin Kol'a Sosyal Medya Tepkisi

Beşiktaş derbisinde hakem kararları gündemde: Sarı-kırmızılılar, avantaj kuralın...

Maliye'den Medyum ve Falcılara Sıkı Takip

"Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kayıt Dışı Etkinlikleri Mercek Altına Aldı: 1,8 Mil...

CHP'den Muharrem İnce'ye Teklif Geldi Mi?

CHP'nin milletvekili adaylığı teklif ettiği öne sürülen Memleket Partisi Genel B...

Hande Erçel Çok Cesur Pozlar

Şu sıralarda Hakan Sabancı ile aşk yaşayan Hande Erçel, son olarak sosyal medya ...

Ünlü Oyuncu Hazal Kaya'dan Karnı Burnunda Poz

İkinci çocuğunu kucağına almak için gün sayan ünlü oyuncu Hazal Kaya, hamilelik ...

Evlerde Kullanılan Doğal Gaz Fiyatını Hemen İndirin

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, havaların soğumasının ardından iktidara doğal gaz...

Beşiktaş'ın Yıldızı Muleka, Milli Takımdan Kovuldu

Beşiktaş'ta Başakşehir maçında galibiyeti getiren Jackson Muleka, Kongo Milli Ta...

Kapatma Kararı Gelin ve Damatları Kızdırdı

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bi...

Dünya Genelinde Sistemler Çöktü

Dünya genelinde internet sistemlerinde büyük bir arıza yaşanıyor. Teknoloji şirk...

Yüksekte Güvenlik: İnşaatlarda Kenar Koruma Sistemlerinin Hayati Rolü

İnşaat projelerinde en büyük risklerden biri yüksekte çalışmadır. Özellikle iske...

BDDK, Yeni Banka Faaliyet İzni Verdi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 3 yeni bankanın kurulmasına onay verdi...

Aslıhan Güner, Atatürk'ün Annesini Oynayacak

Rol aldığı projelerdeki başarısıyla adını geniş bir kitleye duyuran genç oyuncu ...

Fırıncı Elektrik Faturasını Görünce Küçük Dilini Yuttu

Fransa'nın kuzeydoğusundaki Bollwiller kasabasındaki bir fırıncıya 109 bin eurol...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR