Kuşadası Sel Sonrası Vahim Durumda

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kuşadası’nda gece yarısı başlayan sağanak yağmurun Güzelçamlı Mahallesi’nden geride bıraktığımız dereyi taşırması neticesi evleri su bastı.

Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde gece yarısı başlayan sağanak yağmurun Güzelçamlı Mahallesi’nden geride bıraktığımız dereyi taşırması neticesi 10 binanın bodrum katı ile 3 otel ve 1 ihtiyar bakımevini su bastı. Park halindeki 1 minibüs, 1 kamyonet ve 10 otomobil de sel sularına kapılarak sürüklendi.

YAĞIŞ 1 SAAT SÜRDÜ

Kuşadası’nda saat 03.00 sıralarında başlayan ve aşağı yukarı 1 saat süren sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Yağmur suları Bal Dere ile Kuru Dere’nin birleştiği Güzelçamlı Deresi’nde taşkına sebep oldu.

Cadde ve sokaklar dereye dönerken, alçak kesimlerdeki 10 evin bodrum katı ile 3 otel ve 1 ihtiyar bakımevi sel sularıyla doldu. Sel suları park halindeki 1 minibüs, 1 kamyonet ve 10 otomobili de önüne katıp, sürükledi.

dere-tasti-kusadasi-guzelcamli-sele-teslim-oldu-7799344_7357_m[1]

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ve Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri saat 05.30 itibariyle, temizlik ve ıslahı Devlet Su İşleri’nin (DSİ) yetki ve sorumluluğundaki Güzelçamlı Deresi’nde çalışma başlatıp, tıkanan kısımları açtı. Sularının günün ilk ışıklarıyla çekilmesiyle eş güdümlü sokaklar selin getirdiği taş ve balçık kaldı. Yollardaki 30 santimetreyi bulan balçık tabakası büyükşehir belediyesi ekipleri yönünden temizlenmeye başladı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR