OGS ve HGS Cezalarına İptal

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Doğum yapan, evlat edinen memurlara ve işçilere yeni haklar getiren düzenlemeleri de sahibi olan Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

ASKERİN EK GÖSTERGESİ YÜKSELTİLDİ

Kabul edilen tasarıyla, eksper erbaşların ile eksper jandarmaların ek göstergeleri yükseltiliyor. Uzman erbaşlara birinci dereceye yükselme olanağı getiriliyor. Uzman erbaşların kamuya geçebilmesi amacıyla çalışma zamanı 7 yıla çıkarılıyor.

MUHTARLARA ZAM

Muhtarların net 940 lira bulunan ödenekleri bin 300 liraya yükseltiliyor.

ÇİFTFİÇİYE MÜJDE

Tarım ve hayvancılık sektörü girdilerinden gübre ve yem teslimleri tam istisna kapsamına alınarak, KDV sıfırlanıyor.

KENDİ ADINA ÇALIŞAN BAĞ-KUR’LU EMEKLİDEN PİRİM ALINMAYACAK

“Köy ve mahalle muhtarları ile hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar” kapsamındaki Bağ-Kur’lu emeklilerden sosyal emniyet destek primi alınmayacak. Emekli olduktan sonra bu kapsamda çalışmaya başlayanların aylıklarından uygulanan sosyal emniyet destek primi kesintisi kaldırılacak. Vazife malullüğü aylığı almakta bulunanlardan bu kapsamda çalışanlardan da söz hususu prim alınmayacak.

ogs-hgs-cezalilari-emekliler-ve-askerlere-mujde_x_8064275_6795_z2[1]

ÇALIŞAN EMEKLİNİN YAŞLILIK AYLIĞI KESİLMEYECEK

Aynı kapsamda çalışanlar, yaşlılık aylıkları kesilmeksizin, rastgele bir prim ödememeleri amacıyla sigortalı sayılmayacak.

YENİ MEZUNLARA ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ

Ana ya da babası üstünden bakmakla yükümlü olunan şahıs sayılmayanlardan lise ve dengi öğrenimden mezun bulunanlar 20 yaşını, yükseköğrenimden mezun bulunanlar ise 25 yaşını geçmemek şartıyla, primleri devlet yönünden ödenerek, mezun oldukları tarihi izleyen günden itibaren 2 yıl, gelir belirlenmesi yapılmaksızın sıhhat hizmeti alabilecek.

GELİŞMİŞLİK ENDEKSİ DÜŞÜK İLLERDE TEŞVİK İÇİN SİGORTALI SINIR SAYISI KALKIYOR

Sosyoekonomik gelişmişlik endeksi düşük bulunan illerde 10 ve üstünde sigortalı çalıştıran iş yerlerine yönelik uygulanan sigorta primi teşvikinde sigortalı adedi sınırı kaldırılacak.

HGS VE OGS CEZALARINA DÜZENLEME

Karayolları Genel Müdürlüğünün işletimindeki otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayolları amacıyla belirleme edilen geçiş ücretlerini ödemeden geçtiği belirleme edilen vasıta sahiplerine verdiği idari para cezalarında uygulanan indirime dair düzenleme, düzenlemenin uygulamaya konulduğu tarihinden evvel uygulanan ödemesiz geçişlere de uygulanacak.

HASANKEYF’İN NAKLİ

Tasarı, Dicle Nehri üstünde inşa edilen Ilısu Barajı ve HES Projesi göl bölümünde kalacak Hasankeyf ilçesinin taşınacağı kısmı da belirliyor. Buna göre, ilçe kuzeyde 995 metre rakımlı Berrahalil Tepesi ile Hamduni Sırtı, doğuda 515 metre rakımlı Kot Tepe, güneyde Dicle Nehri, Kesmeköprü Köyü ve Kınamaz Burnu, batıda 670 metre rakımlı Düğli Tepe ve Mesiliamer Sırtı ile çevrili alana nakledilecek.

Hasankeyf ilçe merkezi yeni yerleşim yerine nakline kadar geçecek vakit içerisinde, ilçenin hukuki zenginliği sahip olunan yerleşim yerinde sürdürülecek.

ÇANAKKALEYE REHBER GİREBİLECEK

Tasarıyla, alan kılavuzlarının Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı sınırları içerisinde vazife yapmalarına da bulunanak sağlanıyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR