Sivas olaylarında yaşamını yitirenler anıldı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te çıkan olaylarda yaşamını yitirenler, şehirde düzenlenen programda anıldı.

Olaylarda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları ile birtakım milletvekilleri, sanatçılar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar, Seyrantepe Mahallesi’nde toplandı. Grup, buradan sloganlar atarak Mevlana Caddesi güzergahından eski Madımak Oteli’nin varolduğu sokağın girişine kadar yürüdü.

Olaylarda yaşamını yitirenlerin aileleri ile milletvekilleri ve anma uygulaması düzen komitesi üyelerinin Bilim ve Kültür Merkezi’ne dönüştürülen eski Madımak Oteli’ne geçişine izin verildi.

Sivas olaylarında ölenlerin isimlerinin okunduğu anma uygulamasında, aileler ile HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu, Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP’li ve HDP’li birtakım milletvekilleri, merkezin önüne karanfil bıraktı.

Semah gösterisinin sonrasında Bilim ve Kültür Merkezi’ne dönüştürülen eski Madımak Oteli binası ziyaretçilere açıldı.

Eski Madımak Oteli kapısında beklediler

Bilim Kültür Merkezi’ndeki anı köşesinde olaylarda sorumluluğu varolduğunu iddia ettikleri birtakım bireylerin de isimlerinin yazılı olmasına reaksiyon gösterenler, eski Madımak Oteli kapısında bekleyerek içeriye kimseyi almadı.

Olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarından birtakımları, anı köşesine karanfil bırakanlara reaksiyon gösterdi.

“Ne acılar dindi ne de ateş söndü”

Sivas Valisi Alim Barut ve Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca da eski Madımak Oteli binasında yapılan anı köşesine kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleriyle karanfil bıraktı.

Burada basın mensuplarına bildirimde tespit edilen Barut, 2 Temmuz 1993’ün tarih şeklinde Sivas’ın ve Sivaslının hafızasına acılarla dolu, kara bir gün şeklinde geçtiğini söyleyerek, “Buradaki yangın, maalesef Sivas’ın geleceğini ateşe verdi. Ne acılar dindi ne de ateş söndü. Bu acı bizim acımızdır” dedi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR