Torku Konyaspor’un Süper Lig’de hedefi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Torku Konyaspor’un başkanı Ahmet Şan, başarı noktasında basamakları birer birer çıkmak istediklerini belirterek, “Ana hedefimiz Spor Toto Süper Lig’de kalıcı olmak” dedi.

Şan, Bera Otel’de düzenlenen 2014-2015 sezonu değerlendirme toplantısında, geride bıraktığımız sezon ligi 8. sırada bitirdiklerini fakat hedefledikleri puanı tutturamadıklarını söyledi.

Ligin 7. haftasından itibaren teknik direktör Aykut Kocaman ve ekibiyle anlaştıklarını ifade eden Şan, 2015-2016 sezonunda da Aykut Kocaman ile yola devam edeceklerini dile getirdi.

Şan, borç yapısından ötürü çalışmalarda biraz oldukça dikkatli davrandıklarını vurgulayarak, “Başarı noktasında da basamakları birer birer çıkmak istiyoruz. Ana hedefimiz Spor Toto Süper Lig’de kalıcı olmak. Taraftarlar, devamlı oldukça iyiyi bekliyor. Uzun vadeli hedeflerimiz, Anadolu kulübü olarak Süper Lig’de şampiyonluk kupasını kaldırmak. Bunun altyapısını hazırlıyoruz” diye konuştu.

“Avrupa’ya hazırız”

Bir basın mensubunun “Avrupa’ya gitmeye hazır mısınız” sorusuna Şan, “Avrupa Ligi’ne katılmayı istiyoruz. Olursa inşallah, yönetim, grup ve taraftar olarak hazırız. UEFA’nın listeyi açıklaması halinde, anında çalışmalara başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Şan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in, Süper Lig’in 21 grupa yükselmesiyle alakalı açıklamalarının sorulması üstüne ise şunları söyledi:

“21 kulübe muhakkak karşıyım. Öyle bir şey olası değil. Böyle bir hal olsaydı, 3 Temmuz sürecinde bizim talebimiz oldukça haklı bir gerekçeydi. O vakit ‘Torku Konyaspor, Kasımpaşa ve Bucaspor’u lige alın’ derken hiç kimse kılını bile kıpırdatmadı. Hak ve adalet neyse o vakit tecelli etmesi lazımdı. Kusura bakmasınlar, Süper Lig’i 21 grupa çıkarmanın hiçbir nedeni yok.”

“6 aktarma yapacağız”

Kulüp futbol şube sorumlusu Selçuk Aksoy, sezonun bitmesinin sonrasında aktarma çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

Aykut Kocaman’ın yıldız aktarma istemediğini ve grupı belli civarda tutmanın doğru olacağını açıklayan Aksoy, şu şekilde konuştu:

“Aykut hoca, aykırı kişileri kadroda istemiyor. Düzeyleri yakın kişileri kadroda görmek istediğini söyledi. Takımın ana iskeletini korumayı amaçlamıştık. 2-3 futbolcu hariç de bunu başardık. Dış aktarmade de Alban Meha ve Dossa Junior’u aldık. Kaleci Serkan Kırıntılı ve gurbetçi bir oyuncu ile görüşüyoruz. İnşallah gurbetçi oyuncu bugün Konya’ya gelecek. Sol bek, orta saha ve kanat olmak üzere 6 aktarma oldukça yaparak, aktarma dönemini bitirmeyi hedefliyoruz. Gazetelerde Fenerbahçeli futbolcularla görüştüğümüz olarak haberler de çıkıyor. Fenerbahçeli hiçbir futbolcu ile görüşmüyoruz. En son kaleci Mert Günok ile alakalı haberler çıktı. Kendisiyle ilgilenmiyoruz.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR