Amerika PYD’yi Desteklemeye Devam Edeceğini Açıkladı

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

ABD, PKK’nın Suriye’deki kolu PYD’nin askeri kanadı YPG’yi desteklemeyi sürdüreceğini açıkladı. ABD’nin bu açıklamasından saatler evvel Başbakan Ahmet Davutoğlu “Oraya giden silahlar bize dönerse vururuz.” açıklaması yaptı.

Hatta bununla da kalınmadı. Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu Rusya ve ABD’nin büyükelçilerini çağırıp uyarılarda bulundu ve “Vururuz.” açıklamasının bir sözden ibaret olmadığını bir kez oldukça telkn etti.

“HER ŞEYE RAĞMEN DESTEK SÜRECEK”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, başkent Washington’da düzenlediği basın toplantısında, mevzu ile alakalı kendine yöneltilen soruları yanıtladı. Kirby, YPG mevzusu ile alakalı Türkiye ile görüşmeleri sürdürdüklerini ve Türkiye’nin bu husustaki kaygılarıni anladıklarını belirterek, “ABD ve 60’i aşkın birlik delegesi ülkeler amacıyla, IŞİD’e karşı mücadelenin mühim olduğunu unutmamak gerek. Bu hususta (Türkiye’nin) duyarlılığını da anlıyorum. Suriye’de, IŞİD’e karşı etkin bir şekilde mücadele eden bu kümeleri ideal bir şekilde desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

“SİLAHLAR SURİYELİ ARAPLAR İÇİN ATILDI”

Kirby, geçen zamanlarda havadan uygulanan mühimmat ve silah dolu paketlerinin de, bildiği kadarı ile İŞİD ile mücadele eden Suriyeli Araplar amacıyla atıldığını, bozukluğun Savunma Bakanlığı’na yöneltilmesi gerekliliğini söyledi.

“TÜRKİYE İLE YPG KONUSUNU GÖRÜŞÜYORUZ”

Türkiye ile YPG mevzusu ile alakalı fazla yoğun görüşmeler yaptıklarını, bu görüşmelerin süregelmekte olduğunu izah eden Kırby, Türkiye’nin YPG’ye bulunan kaygısını anladıklarını ve buna da saygı duyduklarını belirtti. Kirby, “Uzun süredir dile getirilen kaygılar, ve Türkiye bu hususta fazla da dürüst ve açık davranıyor. Bu kaygıları ile alakalı kendileriyle görüşmelerimizi sürdüreceğiz.” dedi.

“BENİM HABERİM YOK” SÖZLERİ İNANDIRMADI

Bir gazetecinin Başbakan Davutoğlu’nun, PKK, Türkiye’ye saldırdıktan sonra PYD ve PKK’ya yapılacak her yardımı Türkiye’ye karşı yapılmış kabul ederiz. Gerekli girişimlerde bulunuldu, protestolar da yapıldı. Eğer Suriye’den Türkiye’ye PYD de dahil sızma, saldırı, bir mühimmat ve silah nakli yaşanırsa Kuzey Irak’ta aldığımız tedbirler neyse Suriye’ye yönelik şeklinde da alırız şeklindeki sözlerinin hatırlatması üstüne Kirby bu tür bir açıklamadan haberinin olmadığını söyledi.

John Kirby, diğer bir soru üstüne de, geçen hafta İsrail’in Dimona kentinde Arap sakinlerine yönelik saldırılarını terör eylemi şeklinde gördüklerini açıkladı.

Diğer Haberler

Ardahan Dahil 5 Seçim Çevresi için İptal Kararı

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin sonuçlarına birçok yerde itiraz edildi, b...

Trump Komşu Ülkeyi Almakta Kararlı

ABD Başkanı Donald Trump, Kanada'nın ABD sübvansiyonları olmaksızın varlığını sü...

Aston Villa'nın Kadın Takımı Sahaya Çıkmaya Korkar Hale Geldi

Aston Villa'nın kadın futbol takımı yeni sezon formalarının ıslandığında tüm vüc...

İngiliz Mirror: "Büyük Savaşta Türkiye İran'ı Destekler"

İngiliz Mirror gazetesi, son çatışmaları değerlendirdiği bir yazısında Türkiye h...

İmamoğlu ve Yavaş'tan Sandık Güvenliğiyle İlgili Çağrı

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine kilitlenirken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Baş...

Barcelona Yıldızı Lamine Yamal'ın Skandalları Bitmiyor

Lamine Yamal: Futbol Sahasından Magazin Sayfalarına Uzanan Gençlik Fırtınası Ba...

"Enflasyon Bizim de Canımızı Yakıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir'de düzenlenen mitingde konuştu. Gündemine yerel...

Temmuzun İşaret Edilmesine Memur-Sen'den İtiraz

Kamu işçisine yüzde 45 zam yapılması memurları ayaklandırdı. Bu gelişme sonrası ...

Kerem Aktürkoğlu Meğer Hocasına Küfür Etmiş

Galatasaray, Süper Kupa'daki 5-0'lık Beşiktaş mağlubiyetinin ardından Kerem Aktü...

Almanya'da Çiftçilerden Dev Protesto

Almanya'da çiftçiler 8 Ocak Pazartesi günü, federal hükümetin tarımsal motorin d...

Harekete Geçen Ekiplere Böyle Karşı Koydular

Esenyurt Belediyesi'nin Sokak Hayvanları Toplama Kararı ve Hayvanseverlerin Tepk...

Türkiye 3 Metre Kaymış Durumda

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerle ilgili açıklamalarda bulunan Kandilli...

Uçak Bileti Tavan Fiyatına Yüzde 30 Zam

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılından itibaren uygulanan uçak...

Putin'den Barış Zirvesi Önerisi: Zelenski Reddetti

Beyaz Saray'da Kritik Zirve: Barış Umutları Masadaydı ABD Başkanı Donald Trump,...

Kuzey Kore, Tüm Dünyanın Kilitlendiği Savaşta Tarafını Seçti

Ortadoğu’daki Gerilim Küresel Etkiye Dönüştü İsrail ile İran arasında son günle...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR