Bağ Bahçede Giyilen Kara Lastikler Renklendi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Samsun’da kırsal kesimde yaşam sürdüren yurttaşların tarla, bağ ve bahçe işlerinde kullandıkları halk arasında ‘kara lastik’ şeklinde adlandırılan plastik ayakkabılar bundan sonra çiçek, leopar, puantiye desenleriyle rengarenk biçimde üretilip, satılıyor.

SU GEÇİRMEZ DİYE TARLADA BAHÇEDE KULLANILIR

Özellikle kırsal kesimde yaşam sürdüren ve tarla, bağ, bahçe işe ile uğraşan yurttaşların ideal fiyatı, hafif ve su geçirmez özelliği sebebiyle seçim ettiği plastik ayakkabılar bundan sonra renklendi. Sadece kara renkte olmaları sebebiyle halk arasında ‘kara lastik’ şeklinde adlandırılan plastik ayakkabılar bundan sonra çiçek, leopar, puantiye desenleri ile detaylı renklerde üretiliyor.

YABANCI TURİSTLERİN DE DİKKATİNİ ÇEKİYOR

Desenli ve renkli kara lastikler ise yalnızca çiftçilikle uğraşan yurttaşların değil yabancı turistlerin, desenlerinin ilgi çekmesi sebebiyle beğenen yurttaşların da ilgiini çekiyor. Türkiye’de imal edilen renkli kara lastiklerin çifti 10-15 TL’den satılıyor.

bahcede-giyilirdi-simdi-rengarenk-oldu-kapis_x_8607772_7996_z3[1]

“DIŞI RENKLİ İÇİ KUMAŞ KAPLI, ARTIK DAHA FAZLA İLGİ GÖRÜYOR”

Samsun’un İlkadım eyaletinde işlettiği dükkanda kara lastik ayakkabıları satan 57 yaşındaki Hamza Çepniler, geçmişte kırsal bölümde yaşam sürdürenların bilhassa fiyatının ideal olması sebebiyle kara lastikleri aldığını söyleyerek “Önceden yalnızca plastik ayakkabılar kara renkte üretiliyordu. 2 senedir bundan sonra kara lastikler desenli bir biçimde üretilmeye başlandı. Ayakkabının içi de kumaşla kaplanıyor. Su geçirmez ve kaymaz özellikte bulunduğu amacıyla çiftçilik yapan vatandaşlar çokça seçim ediyordu. Kara lastiklerin desenlerle süslenmesi ile eş güdümlü bundan sonra oldukça çok ilgi görmeye başladı.

“SIRF TEZGAHTA GÖRÜP BEĞENİP ALANANLAR DA VAR”

Sırf tezgahta görüp beğenen ve kara lastiği alanlar da oluyor. Fakat çoklıkla tarımla uğraşan vatandaşlarımız seçim ediyor. Onlarda bundan sonra desenli şeklinde üretilmesinden oldukça memnun olduklarını söylüyorlar. Kara lastikler bundan sonra oldukça şık görünüyor” diye konuştu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR