Bulgar ve Yunanlar Edirne’den Alışverişi Sürdürüyor

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Bulgaristan vatandaşları sabahın erken saatlerinden itibaren yeniden “Sosyete Pazarı” olarak da bilinen Edirne Ulus Pazarı’na akın etti. Türk vatandaşlarının fahiş fiyatlardan dert yandığı dönemde, paraları TL karşısında değerlenen Bulgarlar, Türkiye’nin ucuz olduğunu belirterek tüm ihtiyaçlarını buradan karşılıyor. Alışveriş için Edirne’ye gelen Bulgarlar, “Bulgaristan pahalı burada her şey sudan ucuz.” diyerek çarşı ve pazarlarda ne var ne yok alıp ülkelerine geri dönüyor.

Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşları sabahın erken saatlerinden itibaren yurda sınır kapıları olan Kapıkule ve Pazarkule’den giriş yaparak alışveriş için “Sosyete Pazarı” olarak da bilinen Ulus Pazarına ve çarşıdaki merkezi yerleri doldurdu. Türk vatandaşlarının fahiş fiyatlardan dert yandığı dönemde, paraları TL karşısında değer kazanan Bulgarlar, tüm ihtiyaçlarını Edirne’den karşılıyor.

HER İHTİYAÇLARINI BURADAN KARŞILIYORLAR

Edirne’de her hafta cuma günü kurulan ve özellikle Bulgaristan’dan gelen turistlerin ilgi odağı haline gelen Ulus Pazarı’nda bu hafta adım atacak yer kalmadı. Sabahın erken saatlerinden itibaren pazarın yolunu tutan Bulgar ve Yunanlar, otoparklarda ve caddelerde araç yoğunluğu oluşturdu. Meyveden sebzeye, gıdadan giyime, ev eşyasına kadar ve hatta araç yakıtı dahil her türlü ihtiyacını Edirne’den karşılayan Bulgar turistler, akın akın çarşı pazara gelmeye devam ediyor. Bulgar ve Yunan turistlerin gelişi bir yandan da Edirne esnafına can suyu oluyor.

“HER ŞEY SUDAN UCUZ”

Bulgaristan’ın Deliorman bölgesinde bulunan Şumnu ilçesinden gelen Ersan Hasan, “Şimdilik ayakkabı aldık alışverişe buradan devam edeceğiz. Bulgaristan pahalı burada her şey sudan ucuz” dedi.

Bulgaristan’ın Haskova kentinden, Edirne’ye her hafta alışveriş için gelen Vahdet Çelik, “Türkiye’yi çok seviyoruz ve her hafta geliyoruz. Buradan çeşitli alışveriş yapıyoruz Altın dahil her şey alıyoruz” ifadelerini kullandı.

“HASTANE İÇİN BİLE BURAYA GELDİK”

Bulgaristan’dan Edirne’ye alışveriş için gelen Kezban Hamdiraşit, “Bulgaristan’dan geliyoruz alışveriş yapıyoruz. Buranın insanları bize karşı çok iyiler. Hastalandık, hastane için bile buraya geldik. Bize karşı çok iyi davranılıyor” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

EFT den Fazla Ücret Almaya Artık Son

Merkez Bankası, mobil bankacılık üzerinden para transfer edilen EFT ve FAST işle...

Bahçeli'den Merih Demiral Soruşturmasına Sert Tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avusturya maçında attığı gollerden sonra bozku...

Acun'dan Mehmet Ali Erbil'e Çok Ağır Sözler

Mehmet Ali Erbil, geçtiğimiz günlerde Acun Ilıcalı'nın muhabirlikten nasıl bu ka...

Eski Galatasaraylı Jo Bir Kez Daha Nafaka Borcu Nedeniyle Gözaltında

Barbekü Partisinde Polis Baskını Galatasaray ve Manchester City’nin eski golcüs...

Fiyatı Yüzde 160 Arttı, Ticaret Bakanlığı Müdahale Etti

İspanya'da yaşanan kuraklık ve böceklenme sonucu zeytinyağında geçen sezon dünya...

Fenerbahçe, Victor Osimhen'e Teklif Yapacak

Galatasaray'ın bonservisini alma hesapları yaptığı yıldız golcüsü Victor Osimhen...

Tusem Tarım Hakkında İkinci Konkordato Süreci Başladı

Manisa’da üretim tesisleri bulunan ve Ege Bölgesi’nde zeytin sektöründe faaliyet...

Ronaldo'dan Adanalı Ronaldo'ya Sert Yorum

Ronaldo’dan Adanalı Ronaldo’ya Sert Yorum: "Çok Çirkinsin" Ronaldo’nun Sert Yor...

Boykot Nedeniyle Ünlü İsimler Gözaltında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya üzerinden ayrıştırıcı söylemlerle...

Şarkıcı Sinan Akçıl Canlı Yayında İtiraf Etti

Katıldığı canlı yayında eski sevgilileri için yaptırdığı dövmelerden bahseden Si...

Kapatma Kararı Gelin ve Damatları Kızdırdı

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bi...

Devlet Bahçeli'den HÜDA PAR'la İlgili İlk Yorum

HÜDA PAR'ın 14 Mayıs seçimlerine AK Parti listelerinden gireceğini açıklaması so...

Riva'da Tansiyon Yükseldi, Başkan Hakemlerle Tartıştı

Son haftalara girdiğimiz Süper Lig'de tansiyon yükselmeye devam ediyor. MHK Başk...

İran'da Protestolarda Can Kaybı 538'e Yükseldi

İran’da ekonomik sorunlar nedeniyle başlayan ve iki haftayı aşkın süredir devam ...

Bunalıma Girip 2 Adet Akrep Yiyen Şahıs Hayatını Kaybetti

Kayseri'de 2 adet akrep yiyen bir kişi yolcu otobüsünde fenalaşınca Samsun'da ka...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR