Burak Yılmaz Galatasaray’dan Ayrılmak İstiyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Geçen sezonu şampiyon bitirmesine karşın lige en huzursuz ve dağınık başlayan kulüp Galatasaray oldu. Dursun Özbek yönetiminin, sarı-kırmızılı taraftarların istediği aktarımı yapamaması ve Melo’nun aylar vakitn krizin sonrasında şimdi de Burak Yılmaz’a West Ham’ın talip olması kulüpteki belirsizliklere bir yenisini oldukça ekledi.

BURAK’IN YEDEK SOYUNMASI OLAY OLDU

Galatasaray Yönetimi yaptığı bildirimde Burak Yılmaz’ı satmayacağını söylese de, bu ateş anında sönecek gibi değil. Galatasaray’ın lige Sivas’ta puan kaybıyla başlaması ve Hamza Hamzaoğlu’nun Burak Yılmaz’ı yedek bırakması aktarma dedikodularını ateşleyen bir faktör oldu.

“AYRILMAYACAĞIM” DEMİŞTİ

Burak Yılmaz’ın da medyaya yaptığı bildirimde, “Galatasaray’dan ayrılmayacağım ve gollerine devam edeceğim” olarak konuşması golcü futbolcunun ne kadar içtenlikle söylediği de tartışılır bir hal oldu.

galatasaray-da-burak-yilmaz-depremi_x_7604097_2971_z5[1]

HAMZAOĞLU İLE GİZLİ SAVAŞ

İki tarafın da mutlu göründüğü bu beraberlikte gerçekten Burak Yılmaz çoksıyla sorunlu günler yaşıyor. Bu sezon başı İnter ile oynanan hazırlık maçı ve Süper Kupa Finali’nde Bursaspor maçında 60’lı dakikalarda oyundan alınan Burak Yılmaz’ın teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun bu tutumundan çoksıyla rahatsız bulunduğu öğrenildi. Burak Yılmaz ile Hamza Hamzaoğlu arasında geride bıraktığımız yıldan beri devre devre soğukluklar yaşandığı da sızan veriler arasında. Galatasaray’ın geride bıraktığımız sezon Konya’da 5-0 kazandığı maç evvel Hamza Hamzaoğlu’nun Burak Yılmaz’ı yedek bırakmayı planlaması sebebiyle yaşanan gerginliği Ali Dürüst araya girerek yumuşattı. ve o maçta oyuna ilk onbirde başlayan Burak Yılmaz 2 gol atmayı başarmıştı.

TARAFTARLA YILDIZI BİR TÜRLÜ BARIŞMADI

Türk Futbolu’nun son devrede en mühim golcüsü olarak görülen, resmen Milli Takım’da bile seçeneği bulunmayan Burak Yılmaz, Galatasaray’da çok mühim istatistiklere imza atmasına karşın Sarı Kırmızılı taraftarlarla arasındaki buzları eritemedi. Galatasaray’da 3 senesi geride bırakan Burak Yılmaz 2 şampiyonluk yaşarken, ilk sezonunda 30 maçta 24 gol ile ligin de kralı olup, 8 de assist gerçeklştirmeyi başarmıştı. Golcü oyuncu Şampiyonlar Ligi’nde 9 maçta 8 gol atarak ilk kez bir Türk oyuncu olarak bir sezonda Şampiyonlar Ligi’nde en çok gol atan oyuncu unvanını da elde etti. İkinci sezonda Terim – Mancini farklılığı tüm grupı etkilerken, Burak Yılmaz o sezon 32 maçta 16 gol, 8 asist yaptı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde gol atmaya muaffak olamadı.

22 GOL ATTI

Geride kalan sezonda ise sarı kırmızılı grup 4. yıldızı takan ilk kulüp olurken, Burak Yılmaz 28 maçta forma giyerek 16 gol atıp, 4 de asist yaptı. Şampiyonlar Ligi’nde 2 gol 1 asist, Türkiye Kupası’nda ise 2 maçta 4 gol 1 asist yaparak çifte kupa zaferinde mühim katkılar yaptı.

AYRILMAYI CİDDİ CİDDİ DÜŞÜNÜYOR

Galatasaray’a Trabzonspor’dan 5 milyon euro gibi aktarma borsasına göre ucuz bir rakamla aktarma bulunan Burak Yılmaz maliyetinin ve kazandıklarının karşılığını çoksıyla verdi. Fakat 2013-14 sezonunda devre devre Selçuk İnan ile eş güdümlü Türk Telekom Arena’da yuhalanan isim oldu. Buna ek Sosyal Medya’da sarı kırmızılı taraftarlardan çoklıkla olumsuz reaksiyonlar aldı. Taraftar sitelerin yaptırdığı anketlerde Burak Yılmaz’ın satılmasını isteyen taraftarların çoğunlukta bulunduğu görüldü. Her sezon aktarma krizi yaşatan ve grup içerisinde çoğu olaya sebep bulunan Felipe Melo’nun yarısı kadar sevilmedi. Bu yaşananlar sonrasında Burak Yılmaz Galatasaray’da kendine hak ettiği değerin verilmediğini düşünmeye başladı. Bugün bu hissettiklerini açıkça dile getiremese de, golcü oyuncu Galatasaray’dan ayrılmayı ciddi ciddi düşünmeye başladı.

1 HAFTA İÇİNDE NETLEŞECEK

West Ham Kulübü’nün çok kısa bir vakit ortamında Burak Yılmaz amacıyla Galatasaray’a resmi öneride bulunması beklenirken, Galatasaray ve Burak Yılmaz’ın bu teklife karşı nasıl bir siyaset izleyeceği de önümüzdeki hafta kesinlik kazanacak.

Bu arada Sivasspor maçında omzundan sakatlanan Burak Yılmaz, Real Madrid ile oynanacak hazırlık maçı amacıyla Madrid’e götürülmedi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR