Doğalgaz Faturalarını Düşürmenin En Kolay Yolu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yaklaşan soğuk havalar kabarık natural gaz faturalarını da yanında getiriyor. Birkaç ayrıntıya ilgi ederek faturaları düşük tutmak mümkün. Kombiyi sabit ısıda tutmak, bakımı derli toplu yaptırmak ve yoğuşmalı kombi kullanmak, alınması gereken ilk önlemler arasında yer alıyor.

“YANLIŞ KULLANIM FATURAYI ŞİŞİRİYOR”

Isınmanın olmazsa olmazı kombilerin hatalı tüketimi, tüketiciye kabarık natural gaz faturaları şeklinde geri dönüyor. Fakat kombi tercihine ve kullanım önerilerine ilgi ederek bunun önüne geçmek mümkün. 46 senelik geçmişiyle ısıtma ve soğutma sektörünün lider şirketlerinden Baymak, tüketicileri doğru kombi seçimi ve tüketimi konusu ile ilgili uyardı.

“KOMBİ SEÇİMİ İLK ADIM”

Baymak Proje Satış ve Ürün Grup Müdürü Halil Özdemir, kombi seçiminin en mühim ismim olduğunu vurgulayarak, “Alınan kombinin teknik servis hizmeti ve yedek parçalarının basitçe bulunabilmesi gerekiyor. İlk planda fiyatını öneme alabilmek yerine ‘ucuz olanı değil, kullandıkça size ucuza ileriki olanı seçmek’, yapılması gerekenlerin başında geliyor. Bu aşamada da kombinin yoğuşmalı ve enerji veriminin yüksek olması mühim” dedi. Halil Özdemir, önerilerini şu şekilde sıraladı:

“DÜZENLİ BAKIM ŞART”

“Kombinin ve tesisatın sıhhatli çalışıp uzun yaşamlı olması amacıyla bakımları derli toplu şeklinde kesinlikle yetki sahibi servisler yönünden yapılmalı. Bakımı yaptırılmayan kombi ve tesisatın verimi düşer ve ömrü kısalır. Verimi düşen kombi çok çok natural gaz tüketir ve evinizi çok az ısıtır. Bunlar da kullanıcıya kabarık natural gaz faturaları şeklinde geri döner.

dogalgaz-faturalarini-dusurmenin-en-kolay-yolu_x_7874903_4845_z2[1]

“GEREKSİZ YERE ODA SICAKLIĞINI ARTIRMAK, YAKIT TÜKETİMİNİ FAZLALAŞTIRIR”

Oda termostatları, oda ısısını konfor şartlarında sabit tutar. Oda ısısını lüzumsuz yere 1 derece artırmak, senelik yakıt tüketiminı ortalama şeklinde yüzde 10 artırır. Bu yüzden kombinizi odanın ısısına göre çalıştıran oda termostatı mühim bir çözümdür.

“ENERJİ TASARRUFU İÇİN KOMBİYİ KAPATMAYIN”

Kombiyi kapatıp açmak yerine, devamlı açık tutarak ısıyı sabitlemek gerektiğince mühimdir. Evde olmadığınız zaman ısı düzeyi en az 15-16 santigrat derecede olursa, hem evinizde çok konforlu bir bölge sağlamış olursunuz hem de tasarruf edersiniz.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR