Giyotin ve El Aletleri

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Saç metal plakaların veya folyoların kesilmesi için kullanılan giyotin sanayi alanında yaygın bir şekilde kullanılırlar. Genellikle çok uzun metrajlar ile üretilen folyoların istenen şekilde kullanılabilmeleri için belli bir ebat ile kesilmesi gerekir. Bunu yapabilmek için özel bıçaklara sahip olan giyotin çeşitleri kullanılır. Genel olarak iki ayrı bıçağa sahip olan bu ürünler sayesinde folyolar koparılmak sureti ile kesilirler. Günlük hayatta kullandığımız makas ile aynı mantığa sahip olan bu ürünler sabit ve hareketli olarak iki ayrı gruba ayrılırlar. Bu ürünler farklı metalleri koparmak veya kesmek için kullanılırlar ve çok farklı ebatlar da üretilebilirler.

Giyotin makaslar çok farklı kesme kabiliyetlerine sahip oldukları gibi aynı zamanda çok farklı kalınlıklarda metalleri kesebilirler. Bu araçlar kollu ve sürgülü olarak iki ana gruba ayrılır. Giyotin makaslar sadece metal kesmek için değil aynı zamanda kağıt kesmek içinde kullanılabilirler. Bilindiği gibi kağıtlar makas veya falçata ile kesildikleri zaman her zaman düzgün olmayabilirler. Ancak giyotin makas ile kesildikleri zaman hiçbir bozulma olmadan düz bir kesim elde edilebilir. Pürüzsüz bir kesim için genellikle bu araçlar tercih edilir. Bazı yerlerde abkant giyotin olarak ismi ile geçebilen bu makineler çok farklı ebatlar veya farklı tasarımlar ile üretilebilirler. Özellikle insan gücü ile kesilemeyecek ürünler için kullanılırlar ve kesimleri son derece pürüzsüz olur. Bu sebeple ağır sanayiden küçük çaplı işletmelere kadar her alanda kullanılabilirler.

El Aletleri

Bakım, onarım ve tadilat işlemlerini yapabilmek için kullanılan tüm yardımcı malzemeleri el aletleri olarak isimlendirebiliriz. Bu gruba giren birçok farklı ürün olabilir. Bunların her biri farklı işler için kullanılabilir ve her biri farklı tasarımlar ile üretilebilirler. En çok kullanılan el aletlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  1. Keser
  2. Çekiç
  3. Testere
  4. Pense
  5. Kargaburun
  6. Tornavida
  7. İngiliz anahtarı
  8. Mala
  9. Metre
  10. Kerpeten

Tüm bu ürünler ile farklı işleri kolayca yapabilir ve aynı zamanda el emeği vermek zorunda kalmayız. Bu sebeple her biri mutlaka elimizin altında olması gereken önemli ürünlerdir. Birçok kişin evlerinde veya iş yerlerinde bulunan alet çantaları genellikle bu malzemelerden oluşur. Yapılan işlemlerin hem daha kısa zaman içinde hem de kolay bir şekilde tamamlanabilmelerini sağlamak için bu ürünlerden bazılarına ihtiyacımız olabilir. Aynı zamanda kendi içlerinde de farklı çeşitleri olabilir. Bu sebeple hangi iş için hangi el aletlerini kullanmak gerektiğine dikkat etmek gerekir.

Elektrik alanında veya ahşap, metal ve benzeri malzemeler ile üretim yapılan her türlü alanda farklı el aletleri kullanılabilir ve işlerin daha kolay hale gelmesi sağlanabilir. Eğer sizde farklı amaçlar için giyotin makas veya el aletleri temin etmek isterseniz dilediğiniz zaman sanayiden.com ile iletişime geçebilirsiniz.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR