Gram Altın Fiyatları 160 TL Rekor Tazeledi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Altın fiyatları bir süredir durgun olmasına karşın son 1 aydır doların artması ve aşağı yukarı 1 doların 3,89 tl ye kadar ulaşması ve hem de gün içerisinde 3,90 tl ye kadar ulaşmasıyla eş güdümlü altın fiyatlarına da yansıdı. Ons fiyatınında bir oran artmasının tesiri olmakla eş güdümlü en büyük faktör kuşkusuz dolar fiyatlarındaki artış oldu.

Dolar kurundaki yükselişin süratle devam etmesi altın fiyatlarının da artmasına neden oldu. Yükseliş eğiliminde bulunan dolar kurunun mühim tesiri olmaksının yanı sıra tarihinde ilk defa 160,4 lirayı görmekte bulunan gram altın, saat 12.45 itibarıyla bir önceki kapanışa oranla yüzde 0,5 yükselişle 160 tl seviyesine geldi.

Altının gramı dün yüzde 1 oranında artarak değer kazandı ve günü 159,6 liradan tamamlamasının anında sonrasında yükselişini bugün de devam ettirdi.

Dolar kurunun 3,89’un üzerinde testi seyretmesiyle ve altının ons tutarının 1.279 dolara çıkmasının sonrasında altının gram fiyatı rekor tazeledi ve Kapalıçarşı’da çeyrek altın 262 tl ye kadar, Cumhuriyet altını ise 1.068 tl ye kadar yükselmiş oldu.

Analistler yönünden dolar kurundaki yükselişin altının gram tutarını desteklemeye devam ettiğini söyleyerek, dünya ülkelerinde veri gündeminin zayıf kalmasının sonrasında kur ve emtia tutarlarında dalgalı bir seyir görüldüğünü belirtti.

Dolar/TL kurunun 3,90 direncini alt etmesi durumunda tarihi zirvesi bulunan 3,9422’e kadar gelebileceği konuşulurken, bu fiyata ulaşılması durumunda gram altındaki yükseliş oranının devam edebileceğini ve altının ons tutarının değişmese bile 162 tl seviyelerinin görülebileceğini kaydedildi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR