Hayali Listeyle 1,7 Milyon Liralık “Sosyal Yardım” Vurgunu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli bir taşeron işçinin sosyal yardımlar üstünden 1,7 milyon lirayı hesabına geçirdiği belirleme edildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, konunun bütün yönleriyle araştırılması amacıyla müfettiş görevlendirilmesi talimatını verirken, söz hususu paranın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ya da PKK’ya aktarılmış olma olsılığı üstünde duruluyor.

TAŞERON İŞÇİ HESABINA GEÇİRDİ

AA muhabirinin edindiği verilere göre, Diyarbakır Aile ve Sosyal İl Müdürlüğünde taşeron işçi şeklinde çalışan Ü.B.K.’nin 2014’ten bu yana sosyal yardımlar üstünden 1,7 milyon lirayı hesabına geçirdiği saptandı. Bu paralarla arazi, gayrimenkul, araba satın aldığı belirleme edilen ve bakanlık görevlileri yönünden savcılığa teslim edilen işçi ifadesinde suçunu itiraf etti, çıkarıldığı mahkeme yönünden da tutuklandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, konunun bütün yönleriyle incelenmesi, bu hususta ihmali ve eksikliği bulunanların belirlenmesi amacıyla araştırma başlatılması talimatını verdi.

hayali-listeyle-1-7-milyon-liralik-sosyal-yardim-8847141_x_6752_o1

FETÖ VE PKK BAĞLANTISI İNCELENİYOR

Bakan Kaya’nın talimatıyla görevlendirilen müfettişler araştırmalarını sürdürürken, bakanlık ve adli merciler, işçinin 1,7 milyon lirayı hangi yollarla hesabına geçirdiğini ve bu paraları FETÖ ya da PKK gibi terör örgütlerine de aktarıp aktarmadığını belirleme etmek amacıyla araştırma başlattı.

İşçinin bu kadar yüksek oranda bir meblağı yalnızca kendi hesabına geçirmediği, değişik hesaplara da aktarımda varolduğu şüphesi üstünde durulurken, konunun Mali Suçları Araştırma Kurulu’na (MASAK) intikal ettiği öğrenildi.

HAYALİ LİSTEYLE SOSYAL YARDIMI CEBE İNDİRDİ

Konuyla alakalı uygulanan ilk araştırmalara göre, Ü.B.K. 2014’ten bu yana yardım etmeye gereksinimi bulunan vatandaşlara her ay sağlanan sosyal yardım listesine ek şeklinde ayrı bir liste hazırladı ve hayali şahıslar adına ödeme evrakları düzenledi.

İşçi, banka yönünden, verilen hesap numarasına aktarılan sosyal yardım paralarını, kendine ait değişik hesaplara yolladı. İşçinin bu yolla ev, arazi, araba satın aldığı belirlenirken, bir oran paranın da hala hesabında durduğu belirleme edildi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR