Hobi Olarak Başladı İşletme Sahibi Oldu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İzmir’de 1997’de evinin odasında başladığı sanat yolculuğunu bugün kendi markasıyla devam ettiren Alkan, detaylı ebatlardaki seramiklere, Türk minyatür sanatı ile Osmanlı ve Selçuklu kültürünü esas alan dizaynlarının yanı sıra modern yorumları yansıtıyor.

10 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Alkan, işletmesinde istihdam sağladığı 10 kadınla, seramiğin ham maddesi çamurları yoğuruyor. Şekil verdiği ve üstüne motifler çizilen mamüller, boyandıktan sonra fırınlanıyor.
Sinem Alkan yaptığı açıklamada, Ege Üniversitesi Seramik Cam ve Çinicilik Bölümü’nden mezun olduktan sonra hobi hedefli tabaklar yapmaya başladığını söyledi.

Bunun amacıyla 20 sene evvel evinin odasını atölyeye çevirdiğini izah eden Alkan, “10 metrekarelik bir odada fazla güç oldu. Daha sonra ufak bir atölye tuttum, kendi çapımda orada sanatsal eşyalar üretmekti amacım, ticari bir kanaatim yoktu” ifadelerini kullandı.

Alkan, evlendikten sonra sanatını meslek edinmeye karar verdiğini, eşiyle kendi işletmelerini kurduklarını belirtti.

“RENK VE TASARIM KONUSUNDA TÜRKİYE’DE ÖNCÜYÜZ”

Üretimlerinin gün geçtikçe arttığını belirten Alkan, şu şekilde devam etti:

“Ürünleri kaliteli yaptıkça talep arttı. Biz yerimizde de sayabilirdik fakat hep kaliteli üretim yapmaya çalıştık. Müşterilerimizin taleplerini takip ettik, yanlarında olduk. Yaklaşık 10 sene evvel Türk Patent Enstitüsüne marka başvurumuz oldu. Logomuzu belirleyip, süreci tamamladıktan sonra ürettiklerimize kendi markamızı basıyoruz. Şu anda üretimimizin yüzde 20’si ihracata gidiyor. Irak, Dubai, Yunanistan, İspanya, Çekya, Almanya, ABD’ye mamüller gönderiyoruz. Buralardan teşekkür hedefli hususi telefonlar geliyor. İşin ticari ebatının beraberinde bu gibi dönüşler bizi gerektiğince memnun ediyor.”

Çalışmalarında turkuaza ağırlık verdiklerini belirten Alkan, “Hem duvar panoları hem renk hem de dizayn konusu ile ilgili Türkiye’de öncüyüz. Başka alanda etkinlik gösteren fazlası seramikçi bu alana yöneldi. Renginden dizaynına kadar taklitlerimiz çoğaldı” ifadelerini kullandı.

Alkan, bugüne kadar binin üstünde model çizdiğine ilgi çekti.

Tasarımlarını devamlı yenilemeleri ve canlı tutmaları gerekliliğini kaydeden Alkan, “Piyasa, moda, trendler ve renkler değişiyor. Buna uymak amacıyla devamlı takipte olmak güçundayız” dedi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR