“İHH artık büyük bir kitleye hitap ediyor”

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), bu sene “Kardeşçe Paylaşalım Vakit Ramazan” sloganıyla bağışçıların zekat, sadaka, fitre ve bağışlarını, savaş, işgal ve natural afet mekanlarındaki gereksinim sahiplerine ulaştıracak.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İHH’nın ramazan çalışmalarının paylaşıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, İHH’nın bundan sonra büyük bir kitleye hitap ettiğini söyledi.

Gelecek zamanlarda STK’ların fazla ilgili olması gerektiğinin altını çizen Yıldırım, “Resmi işlerimize de fazla ilgi etmeliyiz. Soysal yaşamımızı da ilgi edelim. Önümüzdeki zamanlarda bir itibarsızlaştırma projesiyle karşı karşıya kalabiliriz. Bütün arkadaşlarımızın yaşamı mercek altında olacaktır. Derneklerimizin makbuzlarına, giriş çıkışlarına ilgi edelim. Derneğimize gelip fevri harekette belirleme edilen arkadaşlara ilgi edelim. Dünyanın her yönüne umut belirleme edilen bir anlayışın mensubuyuz. Kaleleri tek tek düşürmek isteyen zihniyete karşı dimdik ayakta durabilecek çalışmayı meydana koymak zorundayız” diye konuştu.

Suriye’de yaşananlara değinen Yıldırım, “Suriye halkı katliamlarla karşı karşıya. Suriye toprakları tamamıyla yakıldı. Savaş bitse bile bu ülke 30-40 sene belini doğrultamaz. Suriye halkının bir destekçisi yok. Bir Türkiye kalmıştı. O da topal bir biçimde kaldı. Tam yüreğini açarak çalışma yapamıyordu. Şimdi onu da elden alacak bir pozisyon oluşturuyorlar” değerlendirmesini yaptı.

Yıldırım, İsrail’in Gazze’ye ramazan ayında bir hücum planladığını öne sürerek, Kudüs mücadelesine destek istedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki ilerlemelere de değinen Yıldırım, “Güneydoğu’daki arkadaşlarımız tehdit ediliyor. Bir el, HÜDA PAR ve PKK’yı birbirine düşürüyor. Kürtlerin içerisinde belirleme edilen bir kavga Kudüs’e belirleme edilen yolculuğu engelliyor. Bunu durdurmamız lazım. Önümüzdeki zamanlarda Türkiye’yi kaosa sürükleyecek ilerlemeler yaşanabilir” değerlendirmesinde bulundu.

İHH’nın ramazan çalışmaları

Toplantıda verdiği bilgiye göre, ramazan ayında beş kıtaya uzun yolculuklar yapacak belirleme edilen İHH ekipleri, ulaştıkları bölgelerde yardım etmeye muhtaç insanların, muhacirlerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak. İHH, ramazan süresince vatan içerisinde 79 şehirde ve ilçelerinde gereksinim sahiplerine yardım elini uzatacak.

Bu sene “Kardeşçe Paylaşalım Vakit Ramazan” sloganı ile çalışmalarını yürüten İHH, bağışçıların zekat, sadaka, fitre ve bağışlarını, savaş, işgal ve natural afet mekanlarındaki gereksinim sahiplerine ulaştıracak.

Türkiye’de ve dünyada yetimlere ve ailelerine destek olunacak, yetim iftarları düzenlenecek, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapılacak, bayramlık giysiler armağan edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak, gereksinim belirleme edilen hallerde yetimler amacıyla nakdi yardımlarda bulunulacak.

Yardımseverler, ramazan süresince İHH’nın “kumanya paketi”, “gezici aş evi”, “yetimlere bayramlık armağan”, “ramazan çocuk paketi”, “gıda bankacılığı” gibi faaliyetleri vasıtasıyla gereksinim sahiplerine ulaşabilecek.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR