İngiltere Dolgun Ücretle İstihbarat Elemanı Arıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İngiliz hükümeti istihbarat servislerine bin 900 yeni personel alacağını duyurdu.

AJAN SAYISI ARTTIRILACAK

Başbakanlıktan uygulanan yazılı açıklamada, yükselen terör, siber hücumlar ve başka küresel tehlikelere karşı İngiltere’nin iç istihbarat servisi MI5, dış istihbarat servisi MI6 ve Dijital Etkileşim ve İstihbarat Kurumu (GCHQ) kadrosunda yüzde 15’lik bir artış manasına ileriki bin 900 yeni personel istihdam edileceği bildirildi. Üç kuruluşta aşağı yukarı 12 bin 700 şahıs çalışıyor.

HER MİLLETTEN PERSONELİ VAR

İngiliz istihbaratı yalnızca İngiliz vatandaşlarını işe almıyor. Dünyanın dört bir yanında, değişik milletlerden personel istihdam ediyor.

ÜCRET DOLGUN

Başlangıç maaşı, GCHQ (GCHQ), Emniyet Servisi (MI5) ve Gizli İstihbarat Servisi (MI6), senelik £ 25.500 (110 bin lira)
31.000 £ (136 bin lira) ve beş ila on senelik hizmet ardından ardındannda 39.000 £ (171 bin lira) seviyesinde önümüzdeki iki sınıflar amacıyla baz maaş seviyeleri ile, yüksek derecelere gelişme fırsatları.
Tüm sınıflar amacıyla yükselen senelik ücret artışları, artı bonus ödeme fırsatları.

SOSYAL HAKLAR

25 gün senelik izin, 30 gün, beş sene ardındannda senelik hizmetine yükselen artı 10.5 kamu ve imtiyaz günleri,
Bir senelik izin ‘banka’ şeması,
Faizsiz seyahat, sezonluk bilet kredisi,
Sivil Hizmet emeklilik düzeni ile karşılaştırılabilir bir emeklilik planı,
Operasyonel ihtiyaçları gerçekleştiren elastik çalışma,
Restoran, kahve bar ve spor salonu da dahil olmak üzere sosyal tesis imkanı,
1 sene çalıştıktan sonra çocuk bakımı kuponları,
Annelik ve babalık izni

SON SALDIRILAR ETKİLİ OLDU

Kararın gerekçesi şeklinde Belçika, Fransa, Tunus gibi ülkelerde yaşanan hücumlar ile İngiltere’ye yönelik “İslamcı terör planlarındaki artış” gösterildi.

HAVA YOLLARINDA TEDBİRLER ARTTIRILACAK

İngiltere’nin Mısır’da geçen zamanlarda düşen Rusya’ya ait yolcu uçağının bombalı hücum sebebiyle düştüğünü ve hücumnın gerisinde büyük olasılıkla IŞİD’in bulunduğunu değerlendirdiği belirti edilen açıklamada, hükümetin hava taşımacılığındaki emniyet önlemlerini artırma yoluna gideceği kaydedildi.

BÜTÇE YÜKSELTİLECEK

İngiliz hükümetinin bu kapsamda hava yolu ulaşımının güvenliğine ayrılan aşağı yukarı 14 milyon dolarlık emniyet bütçesini iki katına çıkaracağı açıklandı. İngiltere bu çerçevede dünya çapındaki havalimanlarında derli toplu araştırmalarda bulanacak ek emniyet eksperleri istihdam edecek. İngiltere’nin hücumya açık ülkelere eğitim ve ekipman da temin edeceği kaydedildi.

“NESLİMİZİN MÜCADELESİ”

Açıklamada, İngiltere Başbakanı David Cameron’un şu ifadelerine yer verildi:

“Ekonomik emniyet yerel emniyetle el ele gider. 2010’dan bu yanan ekonomik kuvvetimüzü tekrar kazanmak amacıyla sert kararlar aldık ve şimdi kalkınmış ülkeler içerisinde ekonomisi en süratli büyüyenlerden biri durumuna geldik. Bu da yerel güvenliğe bundan sonra oldukça çok yatırım yapabileceğimiz manasına geliyor. Bu, değerlerimizi ve bizi yok etmeye çalışanlara karşı verilecek, bizim neslimizin mücadelesi. Bu mücadeleye oldukça çok insan kuvveti sağlamamız gerekiyor.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR