Kaymakamlık engelli kadının isteğini yerine getirdi

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Sivas’ın Hafik ilçesine bağlı Karlı köyünde tekerlekli sandalyeyle yaşam sürdüren Züleyha Kara’nın mektupla ulaştırdığı “dostunın yanına gidebilmek amacıyla yolun düzeltilmesi” talebi, kaymakamlık yönünden 2 günde yerine getirildi.

Bir yaşında geçirdiği çocuk felci ardından yürüyemeyen ve konuşma güçlüğü çeken 32 yaşındaki Kara, evlerinin önündeki yol sorunlu olmasından en yakın dostunın yanına gitmekte güçlük çekince, Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı’ya mektup göndermeye karar verdi.

Okuma yazma bilmeyen Kara, dostunın sayesinde Özadalı’ya mektup gönderip, yollarının tekerlekli sandalyenin rahatlıkla gidebileceği kadar düzeltilmesini talep etti. Kara’nın mektubunu alan Kaymakam Özadalı, engelli bayanın isteğini geri çevirmeyerek, 2 gün içerisinde sorunlu yolu düzelttirdi.

Baba Ali Kara, AA muhabirine, “Kızım yolun yapılması amacıyla Kaymakama mektup yazdı. Kaymakam Bey de sağ olsun dozeri gönderdi, yollarımızı yaptı. Yolun bu kadar kısa sürede yapılmasını beklemiyorduk. Kızım bundan sonra dostuna gidip gelebilir. Kaymakam Bey’e fazla teşekkür ederiz” dedi.

“Züleyha amacıyla fazla seviniyorum”

Anne Çiseli Kara (55) ise kızının bir yaşındayken yüksek ateş ardından geçirdiği çocuk felci sebebiyle tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu dile getirdi. Kara, “Evimizin yolu sorunlu. Yağmur yağdığında kızım çamurdan bir yere gidemiyor. Kaymakamdan yolumuzun yapılması amacıyla dozer istedik. Sağ olsun o da yollamış, mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Züleyha Kara’nın dostu ve akrabası Meral Kara (27) da “Züleyha ile yolun yapılması amacıyla Kaymakama mektup yazmaya karar verdik. Yolumuz yapıldı. Züleyha amacıyla fazla seviniyorum, bundan sonra bize gelip gidebilecek” diye konuştu.

“Engelli yurttaşların istekleri her vakit üst sırada”

Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı, Züleyha’nın mektubunu muhtarlık aracılığı ile aldıklarını belirtti.

Engelli yurttaşların isteklerini her vakit üst sıraya koyduklarına ilgi çeken Özadalı, şunları kaydetti:

“Engelli vatandaşımız, engelli arabasını yolların sorunlu olması bundan dolayı kullanamadığı belirtmiş ve yollarının düzeltilmesiyle alakalı talepte bulunmuş. Biz de engelli vatandaşlarımızla alakalı istekleri ilk sıraya alıyoruz. Pazartesi dilekçe geldi. Biz de anında makineleri gönderdik, yolumuzu düzelttik.”

Diğer Haberler

Antioksidan Zengini Yağlar: Gençlik Sırrı

Beslenme ve sağlık alanında yağlar önemli bir rol oynar. Antioksidan etkileri ve...

Kendi Tarzını Yaratmak: İlham Almak

Moda, dekorasyon veya yaşam stili fark etmeksizin kişisel tarz; kendini ifade et...

Kızılırmak'ta Bir Yılda Büyük Değişim

Türkiye’nin en uzun nehri olma özelliğini taşıyan Kızılırmak, son bir yıl içeris...

Buzdolabı Yeterli Soğutma Performansı Göstermiyor: Sorunun Kaynağı Ne Olabilir?

Bir buzdolabının yeterli soğutma performansı göstermemesi çeşitli faktörlere bağ...

İstanbul'da Üç İlçeye Özel Araçla Giriş Paralı Oluyor

İBB ve AB işbirliği ile hayata geçirilen "İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım...

Mera Kullanımı ve Otlatma Takvimi Tartışma Yarattı

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Kars Açıklaması Kars’ın Ani köyünde bir üreticini...

Depremin Merkez Üssü Kahramanmaraş Havadan Görüntülendi

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem 10 ilde büyü...

Çamaşır Makinesi Arızaları: Sorunlarınıza Profesyonel Çözümler

Arizacozum.com, çamaşır makinesi arızaları konusunda uzmanlaşmış bir platformdur...

Harekete Geçen Ekiplere Böyle Karşı Koydular

Esenyurt Belediyesi'nin Sokak Hayvanları Toplama Kararı ve Hayvanseverlerin Tepk...

Bedelli Askerlik Ücreti Belli Oldu

2023 yılının ilk çeyreğinde 104 bin TL olarak belirlenen bedelli askerlik ücreti...

Yüksekte Güvenlik: İnşaatlarda Kenar Koruma Sistemlerinin Hayati Rolü

İnşaat projelerinde en büyük risklerden biri yüksekte çalışmadır. Özellikle iske...

Deneyimli Kaleci Enkaz Altında Kaldı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem 10 ilimizde yıkıma nede...

Hükümet Konağı Vatandaşları İsyan Ettirdi

Isparta'ya bağlı 15 bin nüfuslu Keçiborlu ilçesinde inşa edilen hükümet konağı v...

Silivri iş ilanları isverenden.com

İstanbul’da yaşam hiç de kolay değil. Özellikle İstanbul’da çalışmıyorsak geçimi...

Türkiye 3 Metre Kaymış Durumda

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerle ilgili açıklamalarda bulunan Kandilli...
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR